Kā likvidēt skrāpējumus uz koka parketa – 7 vienkārši triki

Koka parkets ir viens no visizplatītākajiem grīdas segumiem. Taču laika gaitā uz koka grīdas veidojas skrāpējumi, kurus var noslēpt ar vienkāršām metodēm.

Uzklājiet majonēzi

Majonēze ir neparasts, bet neslikts līdzeklis koka parketa skrāpējumu tīrīšanai un likvidēšanai, jo tās eļļas iekļūst koksnē, samitrinot šķiedras. Lai atbrīvotos no skrāpējumiem uz parketa grīdas, uzklājiet majonēzi uz lupatiņas un noslaukiet bojātās vietas.

Berzējiet ar valriekstiem

Nolieciet valriekstus siltā vietā, lai uzsildītu augu eļļas, un pēc tam ar mazām, apļveida kustībām berzējiet skrāpējumus uz grīdas. Atstājiet eļļu iedarboties uz dažām minūtēm un pēc tam noslaukiet parketu ar mīkstu drānu.

Noslaukiet ar kokosriekstu eļļu

Ar otu vai sūkli uzklājiet plānu kokosriekstu eļļas kārtu, atstājiet uz piecām minūtēm un pēc tam noslaukiet ar mīkstu drānu, lai koksne iegūtu bagātīgāku krāsu.

Tīrīšana ar cepamo sodu un olīveļļu

Vispirms kārtīgi izsūciet grīdu ar putekļu sūcēju un pēc tam bojātās vietas apstrādājiet ar sodas pulveri, kas samitrināts ar dažiem pilieniem olīveļļas. Pagaidiet piecas minūtes, pēc tam maigi noslaukiet grīdu ar mīkstu sūkli. Pēc tam virsmu rūpīgi noslaukiet ar mitru drānu un nosusiniet ar dvieli.

Tīrīšana ar smilšpapīru

Ievērojamus skrāpējumus uz parketa virsmas var noskrāpēt kopā ar lakas slāni un pēc tam koka virsmu pārkrāsot. Lai to izdarītu, jāizmanto smalks smilšpapīrs, pēc tam rūpīgi jānoņem skaidas un putekļi. Ir svarīgi berzēt tikai koka šķiedru virzienā.

Tīriet ar etiķi un olīveļļu

Olīveļļa, sajaukta ar etiķi, var palīdzēt atbrīvoties no nelielām skrāpējumiem uz parketa. Lai to izdarītu, nelielā bļodiņā samaisiet vienādās daļās balto etiķi un olīveļļu. Izmantojot mikrošķiedras drānu, ar apļveida kustībām ieberiet maisījumu saskrāpētajā virsmā, līdz bojājums kļūst mazāk redzams.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Noslaukiet ar kafiju

Lai maskētu skrāpējumus uz tumšas krāsas parketa grīdas, varat izmantot stipri pagatavotu kafiju. Iemērciet mikrošķiedras drānu atdzesētā pagatavotā kafijā un apļveida kustībā noslaukiet skrāpējumu. Lai panāktu lielāku efektivitāti un bagātīgu krāsu, varat berzēt skrāpējumu ar izlietotu kafijas biezumu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment