Kā likvidēt smaku ledusskapī: 2 visefektīvākie veidi

Nepatīkama smaka ledusskapja iekšpusē var būt īstas galvassāpes jebkurai saimniecei.

Dažkārt pat nelielas paviršības, piemēram, aizmirsts izmest sabojājušos dārzeņus vai sieru, aizmirsts aizvērt plēvi vai trauku, var radīt nepatīkamu aromātu, atverot ledusskapi.

Tomēr, ja no ledusskapja jūtama smaka, nav nepieciešams nekavējoties izņemt visus pārtikas produktus un veikt ģenerāltīrīšanu. Ne vienmēr pietiek tikai ar bojātu pārtikas produktu izņemšanu, lai novērstu nepatīkamo aromātu, un šeit ir aprakstīts, kā no tā atbrīvoties, izmantojot pieejamos līdzekļus.

Cepamā soda

Izberiet 150 g sodas krūzē vai šķīvī un ievietojiet to ledusskapī, ar neko to neaizsedzot. Cepamā soda palīdzēs ātri atbrīvosies no nepatīkamās smakas. Ja smaka ir pārāk intensīva, pēc kāda laika nomainiet cepamo sodu ar jaunu. Šis ir vienkāršs risinājums problēmas novēršanai.

Lasi vēl: “Sarkangalvīte” – lieliski salāti svētkiem

Kafija

Vēl viens produkts, kas var palīdzēt cīnīties ar nepatīkamām smakām un ir atrodams vairumā virtuvju. Piemērota ir gan kafijas pupiņu, gan malta kafija. Vienkārši ielejiet kafiju piemērotā traukā un ievietojiet to ledusskapī. Ja ledusskapī bieži tiek uzglabāti produkti ar intensīvu aromātu, ik pēc 2 nedēļām atsvaidziniet kafiju.

Protams, par daudzpusīgāku tiek uzskatīts sodas variants, jo soda pati par sevi ir bez aromāta. Tomēr, ja izlemjat izmantot kafiju, lai novērstu smakas, esiet gatavi tam, ka ledusskapī var izplatīties neliels kafijas aromāts. Tas varētu pat patikt īstiem kafijas cienītājiem!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment