Kā mājās pagatavot organiskas garšvielas salātiem, zupām un gaļai

Šo garšvielu var izmantot parastās sāls vietā salātiem, zupām, makaronu ēdieniem, gaļai un citām maltītēm. Iznāk garšīga un aromātiska universāla garšviela.

Nav grūti pagatavot dabīgu mājas garšvielu bez ķīmiskām vielām un mākslīgām krāsvielām, kas piešķirs vienkārši fenomenālu garšu jebkuram stiprajam ēdieniem. Kulinārijas un pārtikas blogere Valērija Veligura dalījās ar saviem abonentiem ar pašas gatavotas garšvielas recepti, kuru ir viegli pagatavot mājās no sastāvdaļām, kas teju vienmēr atrodas ledusskapī.

Nepieciešamās sastāvdaļas garšvielu pagatavošanai

50 g dilles

25 g loki

250 g sāls

5 ķiploka daiviņas

¼ citrusauga mizas (var būt jebkurš, kurš labāk patīk)

1 tējkarote citronu sula

Garšvielas pagatavošanas gaita

Rūpīgi nomazgājiet un nosusiniet zaļumus.

Ielieciet visas sastāvdaļas blenderī un kārtīgi sajauciet. Visu iegūto masu rūpīgi izklājiet uz paplātes, kas apklāta ar pergamentu un izklājiet zaļumus plānā kārtiņā.

Paplāti ar izkārtotajiem zaļumiem ievietojiet cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 80 °C. Atstājiet zaļumus kaltēties vismaz divas stundas vai vēl nedaudz ilgāk. Žāvēšanas procesā cepeškrāsns durvis varat atstāt pusvirus.

Žāvēšanas laikā vairākas reizes izņemiet topošās garšvielas un samaisiet tās. Kad noteiktais laiks ir pagājis, izņemiet paplāt ar garšaugiem laukā no cepeškrāsns, ļaujiet atdzist un vēlreiz sablenderējiet ar blenderi.

Tas arī viss process. Šādas garšvielas var droši uzglabāt slēgtos traukos.

Lasi vēl: Pasargājiet drēbes no bojājumiem: 8 lietas, kas jāizdara pirms mazgāšanas

Daži padomi

Receptes autore izmantoja kā citrusaugu mizu laimu un citronu. Varat lietot tikai citronu, vai sajaukt dažādus augļus. Interesantākai garšai var izmantot apelsīnu vai pat greipfrūtu.

Maisījumu žāvējiet bez konvekcijas krāsns izmantošanas. Ja vien ir iespējams, zaļumus var žāvēt laukā tiešos saules staros, bet tas var aizņemt līdz divām dienām.

Šo garšvielu var izmantot parastās sāls vietā jebkuriem stiprajiem ēdieniem. Iznāk garšīga un aromātiska sāls.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment