Kā marinēt gaļu šašlikam bez sāls, etiķa un majonēzes: Ģimenei tik ļoti garšoja, ka apēda 5 minūtēs!

Pagatavošana:

1. Sīpolus notīri un sagriez ripās. Tiem pievieno piparus un visu samaisi. Gaļu sagriez gabalos un apber ar garšvielām. Tu vari ņemt garšvielu maisījumu, ko tā arī sauc par šašlika garšvielām. Var piebērt hmeli-suneli, baziliku, rozmarīnu, kinzu, ķiplokus,

2. Samaisi sīpolus un gaļu ar garšvielām. Vislabāk maisīt ar rokām. Marināde sulīgam šašlikam gandrīz gatava. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi vai uzliec tai vāku un liec ledusskapī vismaz uz 8 stundām. Lai gaļa labi ievilktos, atstāj to marinādē uz nakti.

3. Pirms cepšanas gaļai pievieno sāli. Tad uzliec gaļu uz iesmiem un cep. Protams, cept nevajag uz oglēm, uz kurām vēl ir uguns. Laiku pa laikam pagrozi iesmus, lai gaļa izcepas vienmērīgi.

Veiksmīgi izvēlēta marināde ir puse no garšīga šašlika. Ar šo recepti gaļa būs sulīga un mīksta. Vairs nelietosim marinēšanai etiķi un majonēzi.

Labāk nelietot majonēzi šašlikam tāpēc, ka tradicionālais šašliks parasti ir gatavots ar marinādi, kas satur sulas, eļļu un garšvielas, kas nodrošina bagātīgu un svaigu garšu.

Majonēze var pārāk noslogot šo garšu un samazināt marinādes un gaļas dabīgo garšu. Tā vietā labāk izmantot marinādi, kas uzlabo šašlika garšu un konsistenci.

Pietiks ar sīpoliem un garšvielām. Lai izdodas arī tev!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment