Pagatavošana:
1. Sīpolus notīri un sagriez ripās. Tiem pievieno piparus un visu samaisi. Gaļu sagriez gabalos un apber ar garšvielām. Tu vari ņemt garšvielu maisījumu, ko tā arī sauc par šašlika garšvielām. Var piebērt hmeli-suneli, baziliku, rozmarīnu, kinzu, ķiplokus,
2. Samaisi sīpolus un gaļu ar garšvielām. Vislabāk maisīt ar rokām. Marināde sulīgam šašlikam gandrīz gatava. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi vai uzliec tai vāku un liec ledusskapī vismaz uz 8 stundām. Lai gaļa labi ievilktos, atstāj to marinādē uz nakti.
3. Pirms cepšanas gaļai pievieno sāli. Tad uzliec gaļu uz iesmiem un cep. Protams, cept nevajag uz oglēm, uz kurām vēl ir uguns. Laiku pa laikam pagrozi iesmus, lai gaļa izcepas vienmērīgi.
Veiksmīgi izvēlēta marināde ir puse no garšīga šašlika. Ar šo recepti gaļa būs sulīga un mīksta. Vairs nelietosim marinēšanai etiķi un majonēzi.
Labāk nelietot majonēzi šašlikam tāpēc, ka tradicionālais šašliks parasti ir gatavots ar marinādi, kas satur sulas, eļļu un garšvielas, kas nodrošina bagātīgu un svaigu garšu.
Majonēze var pārāk noslogot šo garšu un samazināt marinādes un gaļas dabīgo garšu. Tā vietā labāk izmantot marinādi, kas uzlabo šašlika garšu un konsistenci.
Pietiks ar sīpoliem un garšvielām. Lai izdodas arī tev!
Tevi noteikti interesēs
- “Esmu bijis celtnieks 37 gadus” – es nekad nepirkšu dzīvokli jaunajās daudzdzīvokļu mājās un atklāšu kāpēc
- 3 Ķīniešu zodiaka zīmes visu nedēļu, sākot ar 17. novembri, piesaista veiksmi un dziļu mīlestību
- Kuras četras zodiaka zīmes 16. novembrī piedzīvos visizteiktāko veiksmes plūsmu
- “Es nekad nebraucu ar atvērtu logu un neiesaku to arī jums”: es izskaidroju, kāpēc logus braucošā automašīnā vajadzētu turēt aizvērtus
- Gardākās un gaisīgākās ķirbju pankūciņas, ko esmu ēdusi – rudenī tās gatavoju katru nedēļu, un visa ģimene lūdz vēl
- Kā nosaukt meiteni, kas nāks pasaulē šī gada decembrī: lai viņas liktenis būtu viegls un laimes pārpilns








