Kā mazgāt apavus veļas mašīnā

Kādā temperatūrā mazgāt apavus veļas mašīnā

Parasti ražotāji iesaka to darīt temperatūrā, kas nav augstāka par 30 grādiem. Tomēr, ja apavi ir stipri netīri, var izvēlēties mazgāšanas programmu ar karstāku ūdeni – līdz 40 grādiem.

Kādā režīmā un programmā mazgāt apavus

Vislabāk ir izvēlēties režīmu “Maiga mazgāšana” vai (kā pēdējo iespēju) “Manuālā”. Varat arī iekļaut programmu sporta apģērbiem vai apaviem, ja tāda ir.

Varat izmantot parasto programmu, taču šajā gadījumā jāizvēlas minimālās temperatūras režīms un jāizslēdz centrifugēšanas cikls.

Mazgāšanas līdzekļa izvēle apavu mazgāšanai

Vislabāk ir izvēlēties šķidro mazgāšanas līdzekli maigai mazgāšanai. Ja apavi ir ļoti netīri, var izmantot parastu veļas pulveri. Tomēr ir jāseko līdzi devai un nav jāpārspīlē ar daudzumu.

Kāpēc nepieciešams maiss apavu mazgāšanai

Lai mazgāšanas laikā nesabojātu apavus, ieteicams izmantot īpašu maisu. Tas pasargās tos no bojājumiem. Tas arī novērsīs diegu un citu sīku priekšmetu nokļūšanu pašā veļas mašīnā.

Lasi vēl: Kā pagatavot visgaršīgāko kafiju. 10 pieredzējušu kafijas dzērāju padomi

Cik apavu pārus var mazgāt vienlaicīgi

Tas ir atkarīgs no veļas mašīnas lieluma. Ja tā ir kompakta, vislabāk ir vienā reizē cilindrā ievietot ne vairāk kā vienu apavu pāri. Ja mājoklī ir liela veļas mašīna, vienlaicīgi var mazgāt līdz pat 3-4 apavu pāriem.

Kā likvidēt svītras un traipus pēc apavu mazgāšanas

Lai atbrīvotos no traipiem, kas palikuši pēc mazgāšanas automātiskajā mašīnā, jāveic papildu apstrādes procedūra.

Dažus materiālus vislabāk tīrīt ar balto etiķi. Lai to izdarītu, jāsajauc ūdens un etiķis vienādās proporcijās. Ar mīkstu sūkli vai drānu uzklāt uz apavu piesārņotajām vietām. Pēc tam apavi jānoslauka ar sausu tīru drānu.

Lai noņemtu svītras no ādas apaviem, veiksmīgi izmanto glicerīna un ūdens šķīdumu vienādās proporcijās. Lai to izdarītu, maisījums jāuzklāj uz traipiem un jānoslauka ar mīkstu drānu.  Pēc tam nosusināt. Šim nolūkam izmantojiet arī parastu ķermeņa losjonu vai pieniņu grima noņemšanai.

Balinātāju var izmantot tekstila pāriem. Tomēr pirms lietošanas to vajadzētu izmēģināt uz neliela auduma laukuma, lai pārliecinātos, ka apstrādes rezultātā materiāls netiks bojāts.

Lasi arī: Gardas un ātras vakariņas visai ģimenei! Nevajag ne cept, ne vārīt – es izmantoju cepeškrāsni un burciņas…

Ja uz zamšādas pāra ir palikuši netīrumi, varat mēģināt tos notīrīt ar speciālu suku zamšādai.

Baltu apavu tīrīšanai var izmantot parastu zobu pastu, kas noņem traipus un piešķir baltai krāsai spilgtumu. Ir vērts ņemt vērā, ka zobu pasta var būt agresīva dažiem materiāliem. Tāpēc pirms lietošanas to vajadzētu izmēģināt uz neliela laukuma.

Kā žāvēt izmazgātus apavus

Svarīgi to nedarīt tiešos saules staros, radiatoru un citu siltuma avotu tuvumā. Vislabāk ir veikt žāvēšanu  svaigā gaisā ēnā vai telpā ar normālu temperatūru un mitrumu.  Apavus labāk pieblīvēt ar avīzēm vai salvetēm – tas palīdzēs saglabāt formu žāvēšanas laikā un ātrāk aizvadīt lieko mitrumu. Pēc kāda laika ir vērts nomainīt mitro polsterējumu pret sausu polsterējumu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment