Kā mazināt grumbu veidošanos miega laikā: ļoti vienkārši noteikumi

No rīta paskaties uz sevi spogulī un saproti, ka tev uz sejas ir daudz grumbu – tā sauktās miega grumbas. Tās ir īslaicīgas, bet, novecojot, āda zaudē elastību, un grumbas pamazām paliek ar jums uz visiem laikiem.

Tomēr ir veidi, kā uzlabot situāciju un saglabāt sejas ādas jaunību daudz ilgāk.

Uz kuras puses guļat

Laiks, kas pavadīts katrā miega pozīcijā, ārējo spēku lielums, kas iedarbojas uz katru sejas zonu, un kontakta laukums ar spilvena virsmu arī ietekmē miega krunciņu raksturu un ātrumu.

Kad guļat uz sāniem vai vēdera, sejas āda ir saspiesta. Kad guļat uz sāniem vai vēdera, gravitācija spiež seju pret spilvenu. Āda deformējas, jo tā izstiepjas, saduroties visos virzienos, īpaši tad, kad jūs kustaties miegā.

Starp citu, speciālisti bieži vien pēc grumbiņām jau no pirmā acu uzmetiena var noteikt, kā cilvēks guļ. Ieradums gulēt uz vienas ķermeņa puses laika gaitā var padarīt plakanāku to sejas daļu, uz kuras guļ. Parādās arī pamanāmākas miega līnijas. Tāpēc, pēc iespējas jāizvēlas gulēt uz muguras, vai arī bieži ir jāmaina miega pozas.

Vai nakts krēmi var palīdzēt aizsargāt

Kolagēns un elastīns ir divas galvenās ādas dermas (iekšējā slāņa) sastāvdaļas. Tās veido ādas struktūru un uztur tās elastību. Kolagēna produktu pievienošana ikdienas sejas kopšanas procedūrām faktiski var samazināt grumbu veidošanos.

Palīdzēt var arī hialuronskābe. Tā ir dabiska cilvēka organismā sastopama molekula. Tā satur mūsu ādas kolagēnu un elastīnu pareizā konfigurācijā, stimulē kolagēna ražošanu un nodrošina mitrināšanu, kas ievērojami palēnina grumbu veidošanos.

Lasi vēl: 6 kļūdas, kas bojā dārza augsnes kvalitāti

Zīda spilvendrānas ir nozīmīgas

Daži pētījumi liecina, ka zīda spilvendrānu izmantošana var ietekmēt miega grumbu veidošanos. Ja audums neļauj ādai slīdēt un kustēties un nerada berzi un spiedienu vienā vietā, āda naktī būs vairāk pasargāta no grumbu veidošanās. Ja vien iespējams, izmantojiet zīda spilvenus, spilvendrānas un palagus.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Zinātnieki ir arī atklājuši, ka spilveni, kas izstrādāti tā, lai mazinātu mehānisko slodzi miega laikā, var novērst ādas deformāciju. Šāds spilvens var būt noderīgs, lai palēninātu un novērstu noteiktu sejas grumbu veidošanos.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment