Kā nevainojami notīrīt logus, neatstājot svītras

Varat arī ietaupīt naudu un izmantot “tautas” metodes, izgatavojot mazgāšanas līdzekli paši no improvizētiem komponentiem.

Piemēram, šķīdums ar amonjaku, tā recepte ir ļoti vienkārša: 3-4 ml uz 3 litriem ūdens, pēc izvēles var pievienot nedaudz glicerīna. Var ņemt arī 100 ml etiķa un 2 tases silta ūdens, uzklājot šķīdumu uz stikla ar smidzinātāju. Papildus tīrīšanai šis mazgāšanas līdzeklis atbaidīs kukaiņus.

Tomēr etiķim piemīt sen noturīga specifiska smarža, tā vietā var ņemt dabīgu citronu sulu vai citronskābi, svarīgi ir šīs sastāvdaļas labi izšķīdināt ūdenī. Rezultātā tīrs stikls smaržos ar neuzbāzīgu un patīkamu aromātu.

Var izmantot ūdenī kārtīgi izšķīdinātu cepamo sodu un sāli, citādi to smalkās daļiņas var atstāt skrāpējumus. Uz 2 litriem ūdens nepieciešams pa ceturtdaļai tases no katras sastāvdaļas, papildus var pievienot spirtu un etiķi.

Virtuves logu atrašanās vietas bieži atšķiras ar piesārņojuma raksturu, uz tiem ir izžuvuši tauku pilieni. Šeit būs efektīvs melamīna sūklis, tas jāmērcē ūdenī, nepievienojot ziepes, pēc tīrīšanas un noskalošanas sausi noslaukot stiklu.

Ir vēl viens “vecmāmiņas” veids – tā ir iepriekš saberztas parastas avīzes, ar kurām var noslaucīt stiklu pēc skalošanas no tīrīšanas līdzekļiem. Tās ļoti labi absorbē mitrumu un pulēšanas efekta dēļ padara virsmu spīdīgu. Nav vērts mazgāt logus jau sākumā ar avīzēm, jo tās ātri iesūcas un pielīp pie loga virsmas.

Logi pirmajā stāvā bieži vien ir īpaši netīri, jo uz tiem nosēžas putekļi un smiltis, un, mazgājot tos, jābūt īpaši uzmanīgiem, lai tos nesaskrāpētu. Pēc mazgāšanas līdzekļa uzklāšanas labāk ir ļaut nomazgātajiem netīrumiem nostāvēties 15-20 minūtes un pēc tam tos notīrīt ar mīkstu sūkli.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment