Pēc tam paņemiet jebkuru priekšmetu no nerūsējošā tērauda – karoti, dakšu, naža neaso pusi, katla vāku vai pat ūdens jaucējkrānu, ja tas ir no tērauda.
Turiet rokas zem aukstas vai vēsas tekošas ūdens strūklas.
Sāciet intensīvi berzēt mitros pirkstus, plaukstas, it īpaši ap nagiem un starp pirkstiem, pret tērauda virsmu, gluži kā mazgājot to ar rokām.
Pietiek ar 10–15 sekundēm šādas berzes zem tekoša ūdens. Jūs burtiski sajutīsiet, kā smaka pazūd, un ūdens aizskalo iznīcinātās molekulas.
Kāpēc auksts ūdens? Karsts ūdens atver ādas poras un smaka var iesūkties vēl dziļāk, kā arī veicina aromātisko savienojumu iztvaikošanu.
Auksts ūdens + tērauds = ideāla kombinācija. Efekts balstīts uz reālu ķīmisku reakciju, nevis smaržas nomākšanu.
Šī metode darbojas ne tikai ar zivju aromātu, bet arī ar sīpolu, ķiploku vai gaļas smaržām.
Vienmēr turiet virtuvē pa rokai kādu nerūsējošā tērauda priekšmetu – tirgū pieejamas pat īpašas “tērauda ziepes”, bet ar tādu pašu efektu kalpo arī parasta karote.
Lasi vēl: Kā 10 minūtēs notīrīt zeltu: efektīva pulēšana ar sodas palīdzību
Desmit sekundes – un jūsu rokas atkal svaigas.
Tevi noteikti interesēs
- Kā gan es agrāk tā netaisīju makaronus: maz izdevumu, bet lieliska garša
- 3 gadījumi, kad nav jāpakļaujas ceļu inspektora prasībām: jums nekas par to nedraud
- Siltāks nekā parasti, bet ar pārsteigumiem: sinoptiķi prognozē, kāda būs ziema
- Kad eju ciemos, 5 minūtēs varu pateikt, vai saimniece ir laba vai nē – skatos tikai uz trim lietām
- Vācu sievietes nav kautrīgas, kamēr latvietes sarkst šo darot: ”Pat vienatnē latvietes to nedarītu”
- Kāpēc patiesībā lielveikalos Lidl, Maxima bieži strādā tikai viena vai divas kases un ko viņi no tā iegūst








