Kā noteikt augsnes tipu savā dārzā un kā to laistīt: ja to nedarīsiet, viss darbs būs veltīgs

Ar augsnes tipa noteikšanu būtu jānodarbojas katram dārzkopim, ja viņš to nav darījis iepriekš. Šis faktors ir būtisks, jo tas lielā mērā nosaka laistīšanas veidu un līdz ar to arī augu augšanu.

Šajā rakstā atradīsiet vairākus veidus, kas palīdzēs sasniegt mērķi.

Mālainas augsnes

Šīs augsnes lēni uzsūc mitrumu un ilgstoši to saglabā. No tā var secināt, ka mālainās augsnēs augi ir jālaista reti, bet bagātīgi.

Lai noteiktu, vai augsne ir mālaina, ar lāpstiņu paņemiet augsnes paraugu no aptuveni 20 cm dziļuma. Ja zemes gabaliņš rokās drupinās, tas norāda uz sausu augsni, kas bieži un bagātīgi jālaista.

Smilšainas augsnes

Tās atšķiras no mālainām augsnēm ar to, ka ļoti ātri uzsūc ūdeni. Lai noskaidrotu, vai jūsu zemes gabala augsne pieder pie smilšainajām, atkal būs jāveic tests ar augsni.

Ja, krītot no viena metra augstuma, zemes grauds viegli sabrūk, tas liecina par mērenu augsnes mitrumu. Sausos apstākļos šāda augsne ir jālaista biežāk nekā parasti.

Augsnes ar labu mitrumu

Ja augsnes grumba viegli velmējas un nepielīp pie rokām, tas liecina par labu augsnes mitrumu. Šajā gadījumā bieža laistīšana nav nepieciešama.

Augsnes ar optimālu mitrumu

Ja augsnes gabaliņš pielīp pie rokām, tas norāda uz pietiekamu mitruma līmeni. Šādā gadījumā augus ieteicams laistīt reizi nedēļā, bet ne biežāk.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Augsnes ar augstu mitruma līmeni

Ja augsnes gabaliņš ir lipīgs un, to piespiežot, no tā izplūst ūdens, augsne, ar kuru strādājat, acīmredzot ir pārāk mitra. Ja testa rezultāti ir šādi, ūdeni nelietot biežāk kā reizi divās nedēļās. Iespējams, pat retāk.

Noskaidrojot, kāds ir jūsu dārza augsnes stāvoklis, jūs zināsiet, kā pareizi laistīt savu darbu, bet tas, savukārt, pozitīvi ietekmēs jūsu ražu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment