Kā padzīt visus zirnekļus no mājas: nevēlamie viesi skriešus aizskries prom

Lai gan zirnekļi nav kaitēkļi, tomēr ikviens nevēlas tos redzēt savās mājās.

Visbiežāk zirnekļi mūsu mājās iekļūst caur atvērtiem logiem, durvīm vai citām spraugām. Daži nelūgti viesi pārceļas no citām telpām, īpaši, ja tajās ir daudz zirnekļu tīklojuma vai pārtikas, ko tie var apēst.

Cilvēkiem vai īpašumam zirnekļi parasti nekaitē. Tos dēvē par “derīgajiem plēsējiem”, jo tie ķer mušas, kukaiņus, odus un citus kaitēkļus. Tomēr dažiem cilvēkiem tie ir nepatīkami, un ir cilvēki, kuri vienkārši nevar redzēt zirnekļus, jo baidās no tiem. Arī to tīkliem ir nepatīkams izskats, tie bieži vien uzkrājas zem griestiem, stūros un citās grūti aizsniedzamās vietās.

Ja nevēlaties pret zirnekļiem izmantot ķīmiskās vielas, varat cīnīties ar tiem, regulāri veicot tīrīšanu.

Īpašu uzmanību pievērsiet stūriem un grūti aizsniedzamām vietām, kur tie var aust savus tīklus. Noņemot zirnekļu tīklus, jūs parādāt zirnekļiem, ka tie ir nevēlami viesi mājoklī.

Pastāv smakas, kas atbaida zirnekļus no jūsu mājokļa. Tās ir ēteriskās eļļas, īpaši piparmētras, eikalipta un tējas koka. Šīs eļļas var izsmidzināt telpās, izšķīdinot tās ūdenī.

Bet ne tikai eļļas būs derīgas. Arī paši augi, piemēram, piparmētra un lavanda, var palīdzēt atbaidīt zirnekļus.

Lasi vēl: Kāpēc un kā barot tomātus un gurķus ar maizi

Citrusaugļu mizas arī var būt efektīvas – novietojiet tās vietās, kur zirnekļi bieži parādās.

Pievērsiet lielāku uzmanību vietām, kur uzkrājas zirnekļu tīkls. Nenospiediet nelūgtus viesus, labāk izmantojiet putekļu sūcēju, lai tos savāktu un iznestu ārpus mājas.

Zirnekļiem patīk mitras vietas, tāpēc biežāk vēdiniet telpas, izmantojiet ventilatorus, lai samazinātu mitrumu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Dažas elektroniskās ierīces emitē ultraskaņas viļņus, kas atbaida zirnekļus un citus kukaiņus, tāpēc var apsvērt iespēju iegādāties šādas iekārtas.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment