Kā pagarināt veļas mašīnas kalpošanas laiku vismaz par 10 gadiem: atcerieties desmit padomus

Veļas mašīna – galvenais palīgs mūsdienu mājoklī. Šī tehnika palīdz ietaupīt laiku, taču nepareiza ierīces lietošana noved pie problēmu rašanās, kas var kļūt pat par sabojāšanās iemeslu.

Ja vēlaties pagarināt veļas mašīnas kalpošanas laiku vismaz par desmit gadiem, atcerieties dažus svarīgus padomus.

Sagatavojiet veļas mašīnu mazgāšanai – kaļķakmens ir galvenais veļas mašīnas bojājumu cēlonis, tāpēc noteikti uzstādiet ūdens mīkstināšanas filtrus vai izmantojiet speciālas tabletes.

Pareiza uzstādīšana – dažkārt darbības laikā (jo īpaši veļas mazgājamās mašīnas centrifugēšanas režīmā) veļas mazgājamā mašīna ļoti spēcīgi vibrē, kas izsit detaļas no kārtības. Tāpēc ir svarīgi veļas mašīnu uzstādīt uz līdzenas, cietas virsmas un, ja nepieciešams, zem tās novietot gumijas paklājiņu.

Veļas mašīnas tuvumā novietojiet trauciņus ar sīkumiem – tur var iemest monētas un citus sīkumus, kas palikuši kabatās. Pirms mazgāšanas trauciņš vienmēr būs redzamajā vietā, tāpēc jūs neaizmirsīsiet izņemt no kabatām sīkumus, kas var sabojāt veļas mašīnu. Tāpat neaizmirstiet vienmēr aiztaisīt apģērba pogas un slēdzenes. Tieši šie piederumi bieži vien bojā cilindru.

Nepārslogojiet veļas mašīnas cilindru – instrukcijās ražotāji vienmēr norāda maksimāli pieļaujamo veļas daudzumu. Pārmērīga iekraušana vai, gluži pretēji, pārāk maz lietu palielina mašīnas vibrāciju. Mazgājot kokvilnu, cilindru var piepildīt līdz vienai trešdaļai, sintētiku – līdz 50 %.

Pareizi lietojiet veļas mazgāšanas līdzekļus – izvēloties veļas pulveri, pārliecinieties, vai uz iepakojuma ir norāde “automātisks”. Fakts ir tāds, ka ar rokām mazgāšanai paredzētie līdzekļi parasti dod vairāk putu, un tas kaitē veļas mašīnai.

Regulāri veiciet profilaktisko apkopi – reizi mēnesī eksperti iesaka palaist veļas mazgājamo mašīnu ar tukšu cilindru pie maksimālās ūdens temperatūras. Pievienojiet profesionālus atkaļķošanas līdzekļus vai ielejiet etiķi pulvera atvilktnē.

Lasi vēl: Dabīgais zemeņu saldējums: vasaras gardums tikai ar divām neticamām sastāvdaļām

Izmantojiet mazgāšanas līdzekļa dozatoru – ja pievienosiet pārmērīgu daudzumu veļas pulvera vai mazgāšanas līdzekļa, tas nepadarīs veļu tīrāku. Taču tie nosēdīsies veļas mazgājamās mašīnas iekšpusē, padarot to ātrāk netīru. Uzmanīgi izlasiet instrukcijas un atcerieties izmantot dozatorus.

Ielieciet veļas mašīnas cilindrā folijas bumbiņas – tās palīdzēs atbrīvoties no drēbju elektrizēšanās problēmas. Folija ir izgatavota no alumīnija, kas var absorbēt elektrostatisko lādiņu.

Tīrīšanai izmantojiet skalošanas līdzekli – veļas mašīnai nepieciešama ne tikai rūpīga kopšana, bet arī regulāra dezinfekcija. Skalošanas līdzeklis šo uzdevumu paveiks lieliski. Pievienojiet 1/2 glāzes šķidruma traukā un palaidiet pilnu mazgāšanas ciklu – tas tiks galā ar pelējumu, sēnīšu sporām, kaitīgām baktērijām.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Atbrīvojieties no nepatīkamām smakām – tās rodas, ja tvertnē vai šļūtenēs ir novecojis ūdens. Pēc mazgāšanas vienmēr atstājiet cilindra durvis atvērtas, lai tās varētu vēdināt, un, ja nepieciešams, iztīriet filtru.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment