Aizmirsti par biešu ilgstošu vārīšanu katliņā! Šodien pastāstīšu, kā šos dārzeņus gatavo restorānā – ātri, garšīgi un nezaudējot aromātu.
Kāpēc šī metode ir labāka?
Bietes ir pieejams produkts, no kura varam gatavot īstus kulinārijas šedevrus. Lielos gabalos sagrieztas bietes salātos ir garšīgas jau pašas par sevi. Šī metode palīdz saglabāt biešu garšu un padarīt to bagātīgāku.
Kas mums būs vajadzīgs:
Bietes (vēlams vienāda izmēra);
Olīveļļa;
Sāls;
Cukurs;
Folija.
Pagatavošanas gaita:
Dārzeņu sagatavošana:
Rūpīgi nomazgājam bietes ar sūkli.
Folijas sagatavošana:
Paņemam folijas gabalu un centrā ielejam nedaudz olīveļļas.
Pārkaisām ar sāli un cukuru.
Cepšana:
Novietojam bietes uz folijas.
Vēlreiz uzlejam ar eļļu, pārkaisām ar sāli un cukuru.
Bietes cieši ietinam folijā.
Cepam cepeškrāsnī 180-200°C apmēram stundu.
Gatavības pārbaude:
Bietēs ieduram koka iesmiņu – ja tas viegli iet iekšā, bietes ir gatavas.
Ja nē, turpinām cept.
Kāpēc šī metode ir tik lieliska:
Sāls un cukurs ir dabiski garšas pastiprinātāji, bet eļļa palīdz tiem labāk iesūkties bietēs. Cepšana folijā ļauj bietēs saglabāt visu sulu, padarot tās piesātinātas un aromātiskas.
Noderīgi padomi:
Cepšanas laiks: Liela izmēra bietes cepšanas ilgums var sasniegt līdz pat 1,5 stundas.
Uzglabāšana: Gatavās bietes ledusskapī var uzglabāt līdz 5 dienām.
Aromatizēšana: pievienojam timiānu vai rozmarīnu folijai, lai iegūtu papildu garšu.
Padoms: Ļaujam bietēm nedaudz atdzist, un to miziņa pati nonāks nost. Izvairāmies no mizošanas zem auksta ūdens, lai nezaudētu daļu garšas.
Ja tev noderēja šī brīnišķīgā biešu pagatavošanas recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Labu apetīti, un gaidām tavus komentārus!