Kā pagatavot bietes, izmantojot restorāna metodi: instrukcija soli pa solim

Bietes ir universāls un pieejams produkts, taču, lai sasniegtu perfektu garšu, ir svarīgi tās pareizi pagatavot. Šī restorānos izmantotā metode palīdz pilnībā izcelt biešu garšas dziļumu, padarot tās ideāli piemērotas salātiem un piedevām.

Kas tev būs nepieciešams:

Bietes (vēlams vienāda izmēra);

Olīveļļa;

Sāls;

Cukurs;

Folija;

Cepeškrāsns.

Pagatavošanas gaita:

Rūpīgi nomazgājam bietes zem tekoša ūdens, izmantojot sūkli, lai noņemtu netīrumus.

Astītes vai virsiņas nenogriežam – tas palīdzēs saglabāt sulu un aromātu gatavošanas laikā.

Ņemam pietiekami lielu folijas gabalu, lai pilnībā ietītu bietes.

Ielejam nedaudz olīveļļas folijas centrā.

Pievienojam šķipsniņu sāls un cukura.

Uzliekam bietes uz sagatavotās folijas.

Virsū atkal uzlejam olīveļļu, pārkaisām ar sāli un cukuru.

Piezīme: Sāls un cukurs darbojas kā garšas pastiprinātāji, palīdzot bietēm atklāt to bagātīgo garšu.

Cieši ietinam bietes folijā, lai nebūtu caurumu, pa kuriem var izplūst tvaiks.

Tas radīs “siltumnīcas efektu” un ļaus bietēm gatavoties savā sulā.

Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 180-200°C.

Novietojam folijā ietītās bietes uz cepešpannas.

Gatavojam apmēram 60 minūtes, pēc tam pārbaudām gatavību ar koka iesmiņu vai nazi.

Ja iesmiņš viegli iet iekšā, bietes ir gatavas.

Ja nē, atstājam tās cepeškrāsnī vēl 10-15 minūtes un tad pārbaudām vēlreiz.

Kāpēc šī metode ir labāka par vienkāršu novārīšanu ūdenī?

Garšas saglabāšanās: Cepšana folijā ļauj bietēm palikt sulīgām un nezaudēt garšu, kā tas notiek, vārot ūdenī.

Piesātināta garša: Olīveļļa, sāls un cukurs iekļūst biešu mīkstumā, padarot to garšu izteiksmīgāku un bagātīgāku.

Universiālisms: Gatavās bietes var sagriezt lielos gabalos salātiem vai izmantot kā piedevu galvenajiem ēdieniem.

Papildu padomi:

Ja bietes ir dažāda izmēra, pārbaudām katru bieti atsevišķi, jo mazās izcepas ātrāk.

Lai iegūtu dažādību, folijai varam pievienot ķiploka daiviņu vai zaļumus (rozmarīnu, timiānu), lai iegūtu papildu aromātu.

Gatavās bietes uzglabājam ledusskapī – tās ir lieliski piemērotas ātras maltītes pagatavošanai vairāku dienu garumā.

Šī metode palīdzēs novērtēt bietes jaunā veidā, atklājot to unikālo garšu un aromātu!

Ja tev noderēja šis biešu pagatavošanas paņēmiens, iekļauj to savā recepšu grāmatiņā, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Būsim gandarīti arī, ja sniegsi savus komentārus!

Leave a Comment