Šokolādes kūka krūzē ir ātra un vienkārša deserta recepte, ko var pagatavot mikroviļņu krāsnī.
To var pagatavot krūzē vai bļodā un pēc tam dekorēt ar putukrējumu, sīrupu vai ogām. Tikai dažas minūtes mikroviļņu krāsnī, un jums būs kārums, kas patiks pat tiem, kuri ir vienaldzīgi pret saldumiem.
Sastāvdaļas:
- Olas – 2 gabals
- Cukurs – 8 tējkarotes
- Šokolādes skaidiņas – 6 tējkarotes
- Kviešu milti – 6 tējkarotes
- Kakao pulveris bez cukura – 3 tējkarotes
- Saldais krējums – 6 tējkarotes
- Sviests – 4 tējkarotes
- Vaniļas cukurs – pēc garšas
- Sāls – šķipsniņa
- Ogas – dekorēšanai
Pagatavošana:
Puslitra traukā ielieciet saldo krējumu, olas, mīkstu sviestu, vaniļas cukuru un sāli. Labi samaisa līdz viendabīgai masai.
Tad ieber miltus, kas sajaukti ar cukuru, kakao un šokolādes skaidiņām. Kārtīgi samaisa.
Mīklu ielej krūzītē, atstājot aptuveni trešdaļu no augšas brīvu.
Krūzīti ar šokolādes mīklu ielieciet mikroviļņu krāsnī un cep vienu minūti ar pilnu jaudu (gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo). Dekorē ar ogām!
Ātri un viegli pagatavojams deserts, kad pēkšņi piesakās viesi!