Kā pagatavot ievārījumu no priežu čiekuriem: medus kāruma noslēpumi

Šī neparastā ievārījuma smarža un garša atgādina zemeņu produktu, tam ir patīkams aromāts un piparmētru aromāts ar rūgtu pēcgaršu.

Par noslēpumiem:

Noslēpums viens – ievārījums no čiekuriem tiek vārīts tikai no maziem un zaļiem čiekuriem. To gatavo no maija beigām līdz jūnija beigām.

Otrais noslēpums – čiekurus novāc tāpat kā ogas, mazgā un mērcē 24 stundas, ik pēc 5-7 stundām nomainot ūdeni.

Trešais noslēpums – sīrups. Tā pagatavošanai nepieciešams 1 litrs ūdens, 1 litra burka cukura (nevis kilograms!) un mazs citrons.

Un tagad par ievārījumu.

Sajauc cukuru ar ūdeni, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, lai cukurs pilnībā izšķīdinātu. Samaziniet karstumu un ielejiet iemērktos čiekurus. Vāra 5 minūtes. Paliks pelēkbrūnas putas – tās jānoņem.

Kad putas ir beigušās, ievārījumā ielieciet apļos sagrieztu citronu.

Ievārījums būs gatavs, kad visi čiekuriņi kļūs brūni un sīrups kļūs sarkans. Tas nozīmē, ka tam jākļūst gaiši purpursarkanam vai pat sarkanbrūnam. Tas ir viss!

Izslēdziet plīti un atstājiet ievārījumu atdzist. Kad atdzisis, salieciet to burkās, aizskrūvējiet un novietojiet vēsā, tumšā vietā.

To var nobaudīt pēc 3-4 mēnešiem. Tam jābūt infuzētam. Neparasto ievārījumu novērtēs bērni, kuriem patīk multfilmas par Mašu.

Lasi vēl: Zaļos zirnīšus pērku bieži un daudz: saku, kādu “gardumu” gatavoju vakariņām (dalos ar recepti)

Tur viņi gatavo šādu ievārījumu ar lāci.

Tāpēc bērni šo ievārījumu no čiekuriem ēd labāk nekā konfektes. Pārbaudīts vairāk nekā vienu reizi!

Lasi vēl: Es vairs nevāru un necepu pelmeņus, bet gatavoju tos pēc vecmāmiņas receptes. Pareizi sakot pelmeņi pannā

Un pieaugušajiem šis ievārījums noder saaukstēšanās un klepus gadījumā.

Leave a Comment