Kā pagatavot izcili gardu lasi – vienkāršais triks, ko, iespējams, nezināt

Lasis ir daudzu iecienīts produkts, jo tas ir ne vien gards, bet tam ir arī labvēlīga ietekme uz cilvēku fizisko labsajūtu. Līdz ar to ir īpaši svarīgi prast šo produktu labi pagatavot.

Blogere Kristīna Pitmane atklājusi savu “supervienkāršo” laša triku, kas atrisina tā grūti nolobāmās ādas problēmu, vēsta žurnāls Parade.

“Lasis ir viens no veselīgākajiem proteīniem. Bagāts ar omega-3 taukskābēm, tas atbalsta sirdsdarbību, mazina iekaisumu un pat uzlabo smadzeņu darbību. Tas ir arī lielisks augstas kvalitātes olbaltumvielu, B vitamīnu un antioksidantu avots,” teikts rakstā.

Emuāra autors ieteica cept lasi ar ādu uz augšu. “Iegūstiet kraukšķīgu ādu un sulīgu laša gaļu, grilējot lasi otrādi.”

“Cepšana ir lielisks veids, kā pagatavot zivis. Tas neaizņem daudz laika, un augstā karstuma metode palīdz apbrūnināt filejas ārpusi, vienlaikus saglabājot mīkstumu. Cepot lasi, daži cilvēki to cep ar ādu uz leju vai apcep laša fileju bez ādas. Tomēr, ja jūs apgriežat zivs gabalu otrādi un gatavojat lasi ar ādu uz augšu, āda darbosies kā šķērslis, kas ļaus zivij nepalikt sausai,” norāda Pitmane.

Lai šādi pagatavotu lasi, vispirms uz cepešpannas novietojiet zivi ar ādu uz leju. Laša mīkstumu apslaka ar olīveļļu, pēc tam apkaisa ar sāli, pipariem un citām garšvielām, kas jums patīk. Klasisks ir ķiploku un sīpolu pulveris, taču var izmantot arī kūpinātu papriku, ķimenes vai karija pulveri.

Nekad nepavadiet viesus ar šādiem vārdiem, citādi mājā nebūs naudas, bet problēmas sekos viena otrai

Kad esat pabeidzis garšvielu pievienošanu, pagrieziet lasi ar ādas pusi uz augšu. Apslaka ādu ar olīveļļu un pārkaisa ar sāli. Nepievienojiet citas garšvielas, jo tās var piedegt. Kad esat pabeidzis zivs sagatavošanu, ievietojiet to pannā un cepiet, līdz āda kļūst kraukšķīga.