Kā pagatavot izcili gardu saldo “Āboli un ķirši kažokā”

Mājas desertu gatavošanā daudzas saimnieces visvairāk biedē nepieciešamība sagatavot mīklu. Tā var nesanāk, neizdoties un radīt lieku stresu. Tāpēc šis deserts – “Āboli un ķirši kažokā” būs tieši laikā.

Daudzu ekspertu skatījumā “Saldais kažociņš” tiek uzskatīts par vienkāršāko desertu. Tomēr to nevar saukt par banālu. Paskatieties, no cik slāņiem šis šedevrs sastāv. Katrai sastāvdaļai ir svarīga garšas loma. Iesaku šodien izmēģināt!

Sastāvdaļas

Skābais krējums – 250 g

Cukurs – 100 g

Vaniļas cukurs – 10 g

Krekeri – 150 g

Konservēti ķirši – 230 g

Ābols – 1

Valrieksti – 80 g

Piena šokolāde – 50 g

Pagatavošana

Dziļā salātu bļodā ielej skābo krējumu. Pievienojiet vaniļu un parasto cukuru. Sastāvdaļas sakuļ ar mikseri. Krēmam jābūt mīkstam un gludam.

Ar rokām salauž krekerus vidējos gabalos. Uz rupjās rīves sarīvē lielu skābu ābolu. Izspiediet sulu. Sasmalciniet riekstus un sarīvējiet šokolādi uz vidējas rīves.

Salieciet desertu. Kā pirmo kārtu liek rīvētu ābolu un izlīdzina uz līdzenas šķīvja. Uzlieciet 2 ēdamkarotes krējuma. Izklāj to pāri ābolu kārtai. Apkaisa ar dažiem krekeriem. Vēlreiz pievienojiet krējumu.

Tagad apkaisa desertu ar riekstiem, ielieciet krekeru slāni. Uzklājiet uz tiem 2–3 ēdamkarotes krējuma. Tālāk izveidojiet konservētu ķiršu kārtu. Visu vēlreiz pārziež ar krējumu, pārkaisa ar riekstiem.

Novietojiet atlikušos krekerus virs riekstiem. Pārlej tiem atlikušo krējumu. Desertu dekorējiet ar rīvētu šokolādi. Pasniedziet nekavējoties vai ievietojiet ledusskapī uz stundu.

“Saldais kažociņš” ir vienkāršs deserts. Protams, ar to ir grūti pārsteigt vīramāti, taču tuvi draugi novērtēs koncepcijas oriģinalitāti un garšu kombināciju. Vai jums patika recepte? Saglabājiet to nākotnei, lai nepazaudētu!