Kā pagatavot kabačus ananāsu sulā: būs gards našķis ziemā

Ananāsi mūsu platuma grādos neaug, bet toties lielisku ražu dod kabači. Un izrādās, ka ir iespējams no kabačiem iegūt kādu lielisku uzkodu.

Interesanti, ka ananāsi nav ne augļi, ne ogas, bet gan herb (garšaugi). Zinātnieki to dēvē par “tropisko augli” vai “koku augi”.

Gan ananāsa, gan, šķiet, kabaču dzimtenes ir Amerikas kontinents. Eiropā kabači nonāca 16. gadsimtā kopā ar citiem “kurioziem” no Jaunās pasaules.

Sākumā kabačus, tāpat kā ananāsus, audzēja botāniskajos dārzos. 18. gadsimtā itāļi bija pirmie, kas nenogatavojušos kabačus sāka izmantot pārtikā.

Lai gan kabačiem pašiem par sevi nav izteiktas garšas, ēdieni no tiem ir ļoti daudzveidīgi, noderīgi un viegli pagatavojami.

Alķīmiķiem diemžēl neizdevās pārvērst dzīvsudrabu zeltā. Bet ananāsu iegūšana no kabačiem ir pavisam reāla lieta, un šodien mēs jums pastāstīsim, kā to var izdarīt.

Tumšzaļie kabači ir apbrīnojami, jo no tiem gatavotiem ēdieniem var piešķirt dažādas garšas. Pagatavojiet tos saskaņā ar šo recepti, un jums izdosies iegūt uzkodu, kas būt tikpat labs kā īsts konservēts ananāss.

Sastāvdaļas:

1 kg jaunu kabaču

350 g ananāsu sulas

1/2 ēdamkarote cukura

2/3 tējkarote citronskābes

1-2 g vanilīna cukurs

Lasi vēl: 9 vannas istabas uzkopšanas kļūdas, kas izjauks visu paveikto darbu

Pagatavošana:

Nomizojiet kabačus, kā arī izņemiet sēklas. Atlikušo kabaču mīkstumu sagriež mazos kubiņos.

Ielej sulu katliņā, pievieno citronskābi, cukuru un vanilīnu, un visu uzkarsē. Maisa, līdz cukurs izšķīst.

Tad pievieno kabačus un uz lēnas uguns vāra 20 minūtes, turpinot maisīt.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Kamēr “ananāsi” vēl nav atdzisuši, tos ievieto burkās un aizver ar vāciņiem. Pēc tam apgriež un uz nakti pārklāj ar segu.

Kabacīši ar ananāsu garšu ir gatavi. Labu apetīti!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment