Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Rūpīgi nomizojiet kartupeļus, nomazgājiet tos, pēc tam sagrieziet katru kartupeli 8 šķēlēs. Apsmērējiet tos augu eļļā un pievieno sāli pēc garšas.
Atsevišķā bļodā samaisiet kviešu miltus ar kurkumu, timiānu, ķiploku pulveri, maltu lauru lapu un ingvera pulveri.
Pakāpeniski pievienojiet kartupeļiem miltu un garšvielu maisījumu, rūpīgi samaisot, lai katrs kartupeļa gabaliņš būtu pārklāts ar mīklu.
Izvietojiet pagatavotos kartupeļu gabaliņus uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar pergamentu, raugoties, lai tie nesaliptu kopā.
Lasi vēl: Kā stādīt krūmus un kokus: 4 biežākās dārzkopju kļūdas
Samaziniet cepeškrāsns temperatūru līdz 180 grādiem un cepamo paplāti liekat iekšā plītī. Cep konvekcijas režīmā, līdz kartupeļi kļūst zeltaini un kraukšķīgi.
Gatavos kraukšķīgos kartupeļus pasniedz karstus, vislabāk ar skābo krējumu un zaļumiem.
Šī recepte sola gardus un mutē kūstošus kartupeļus, kas noteikti patiks jūsu mīļajiem. Izbaudiet gatavošanu un garās baudījumu!