Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Rūpīgi nomizojiet kartupeļus, nomazgājiet tos, pēc tam sagrieziet katru kartupeli 8 šķēlēs. Apsmērējiet tos augu eļļā un pievieno sāli pēc garšas.
Atsevišķā bļodā samaisiet kviešu miltus ar kurkumu, timiānu, ķiploku pulveri, maltu lauru lapu un ingvera pulveri.
Pakāpeniski pievienojiet kartupeļiem miltu un garšvielu maisījumu, rūpīgi samaisot, lai katrs kartupeļa gabaliņš būtu pārklāts ar mīklu.
Izvietojiet pagatavotos kartupeļu gabaliņus uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar pergamentu, raugoties, lai tie nesaliptu kopā.
Lasi vēl: Kā stādīt krūmus un kokus: 4 biežākās dārzkopju kļūdas
Samaziniet cepeškrāsns temperatūru līdz 180 grādiem un cepamo paplāti liekat iekšā plītī. Cep konvekcijas režīmā, līdz kartupeļi kļūst zeltaini un kraukšķīgi.
Gatavos kraukšķīgos kartupeļus pasniedz karstus, vislabāk ar skābo krējumu un zaļumiem.
Šī recepte sola gardus un mutē kūstošus kartupeļus, kas noteikti patiks jūsu mīļajiem. Izbaudiet gatavošanu un garās baudījumu!
Tevi noteikti interesēs
- Znots manā dzīvoklī sāka diktēt noteikumus, atbildot uz to, nomainīju interneta paroli un uzliku ledusskapim slēdzeni
- Baiba Sipeniece-Gavare atklāti par populāro šovu “Saimnieks meklē sievu” pēc astoņiem nostrādātiem gadiem
- Kur pazudis eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vīrs – izskan dažādas runas un spekulācijas
- Laika ziņu moderators Martins Bergšteins atklāj, ka nedēļas nogale Latvijā atnesīs negaidītu epizodi
- Atradu vīra kabatā čeku no Akropoles par 1399,99 eiro; smieklīgākais bija tas, ko viņš man par to atbildēja
- Mūsu Valmieras dzīvokli patstāvīgi apmeklēja vīramāte, bet tikai tad, kad tur neviena nebija – ieliku slēpto kameru un sapratu visu









