Kā pagatavot lielisku šokolādes krēmu no biezpiena — vēl neesmu dzirdējusi nevienu sliktu atsauksmi

Šodien gribu padalīties ar recepti, kas ļauj ātri un vienkārši pagatavot veselīgu, gardu biezpiena ēdienu — lielisku izvēli brokastīm, uzkodai vai saldam brīdim pie tējas.

Tā garša atgādina šokolādes krēmu, un pat bērni, kuri nemaz nenojauš, ka tajā ir biezpiens, to ēd ar patiesu prieku!

Šokolāde (īpaši tumšā) ir rūgteni salda, aromātiska un bagātīga. Biezpiens ir maigs, nedaudz skābenīgs un krēmīgs. Kad tos apvieno, veidojas perfekts balanss. Savā receptē gan izmantoju piena šokolādi, un, manuprāt, rezultāts ir vēl labāks.

Lasi arī: 7 skaidras pazīmes, ka “aizgājušā” mīļā cilvēka dvēsele vēl aizvien atrodas tev blakus

 

Sastāvdaļas:

Biezpiens – 500 gr.
Cukurs – 50 gr.
Ola – 1 gab.
Sāls – 1/3 tējk.
Soda – 1/2 tējk.
kakao pulveris – 20 gr. (2 ēdamkarotes)
Šokolāde – 100 gr.
Sviests – 50 gr.

Pagatavošanas gaita:

Ņemam labas kvalitātes biezpienu, es ņemu mājās gatavotu. Biezpienam pievieno olu, pievieno cukuru, sāli, sodu.

Biezpienu sablendē līdz vienmērīgai konsistencei. Ja jums nav blendera, tad to var izberzt caur sietu.

VIDEO:

Liek karstā ūdens peldē un nepārtraukti maisa, līdz biezpiens izkūst. Biezpienam vajadzētu pārvērsties šķidrā masā un tas aizņem apmēram 10 minūtes, ne vairāk.

Tad pievieno 1 tāfelīti šokolādes pēc jūsu gaumes (man tā šoreiz bija gaišā jeb piena šokolādes tāfelīte), samaisa. Tad pievieno kakao un vēlreiz labi samaisa. Ja vēlaties, varat pievienot vienu sastāvdaļu – vai nu kakao, vai šokolādi.

Bļodu izņem no ūdens peldes, pievieno gabaliņu sviesta.

Labi samaisa un lej veidnēs, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī sacietēt.

 

Labu apetīti!