Kā pagatavot mājās gatavotu sviestu – jums nepieciešama tikai viena sastāvdaļa un mikseris

Sviests ir svarīga teju katra cilvēka uztura sastāvdaļa. Protams, to var atrast jebkurā veikalā, taču joprojām ir iespēja šo produktu pagatavot mājās.

Zemāk atradīsiet vienkāršāko pašgatavota sviesta recepti. Instrukcija ir tik vienkārša, ka ar to viegli tiks galā jebkurš, pat pilnīgs iesācējs kulinārijas jomā.

Galvenā sastāvdaļa, kurai jābūt pietiekamā daudzumā, ja esat nolēmis nodarboties ar sviesta gatavošanu, ir saldais krējums.

Tauku saturam jābūt vismaz 30 %. Vēl labāk, ja tas būs produkts, kas iegādāts nevis veikalā, bet, piemēram, pie lauksaimniekiem. Galvenais – nelietojiet rūpnieciski pasterizētu vai īpaši pasterizētu saldo krējumu, citādi nekas neizdosies.

Gatavošanas process ir vienkāršs. Vispirms uzkarsē saldo krējumu līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam pēc iespējas ātrāk to atdzesē un ievieto ledusskapī. Aukstumā saldajam krējumam jāpavada vismaz 5 stundas. Tas jādara, lai krējumā esošie tauki sacietētu.

Nākamais solis ir saputošana. Šā procesa laikā pakāpeniski jāpalielina miksera ātrums. Svarīgi sākt ar mazāko ātrumu un tad palielināt līdz maksimālajam. Pēc 10-20 minūtēm redzēsiet, ka masa sāk sadalīties paniņās un sviestā.

Kad sviests ir pilnībā atdalījies no paniņām, izmantojiet lāpstiņu vai karoti, lai izņemtu sviesta gabaliņus no bļodas un novietotu tos aukstā ūdenī. Aukstā ūdens pievienošana ir svarīga, lai palīdzētu “izskalot” atlikušo šķidrumu no sviesta un nodrošinātu tā labāku tekstūru. Ievietojot sviestu aukstā ūdenī, jūs arī saglabāsiet tā svaigumu un padarīsiet to stingrāku.

Lai sviestu padarītu vēl garšīgāku un tam piešķirtu īpašu garšu, varat pievienot dažādas piedevas, piemēram, sāli, ķiplokus, garšaugus (baziliku, rozmarīnu) vai pat citas garšvielas pēc jūsu izvēles. Šīs piedevas ne tikai uzlabos garšu, bet arī padarīs jūsu pagatavoto sviestu unikālu.

Pašu rokām pagatavots sviests jāuzglabā hermētiskā traukā ledusskapī – tur tas var saglabāties līdz pat vairākām nedēļām.

 

Leave a Comment