Ideāla vareņiku mīkla ir plāna un elastīga. Un to var pagatavot dažādos veidos.
Ja esat nolēmis gatavot vareņikus – ar kartupeļiem, biezpienu, ar gaļu, kāpostiem vai ķiršiem, tad ir vērts izvēlēties ideālu mīklu šim izstrādājumam. Un ir daudz šādas mīklas pagatavošanas variantu. Pastāv pat īpaša mīkla liesajiem vareņikiem.
Esam izvēlējušies trīs labākās mīklas receptes vareņikiem, kuras pilnīgi noteikti ir vērts izmantot katrai saimniecei, kurai patīk gatavot šo ēdienu.
Šū (Choux) mīkla vareņinikiem
Šū mīkla ir mīksta, elastīga, pēc vārīšanas iegūst maigu tekstūru un ir ļoti garšīga. Tā ir ideāli piemērota, ja vēlaties, lai vareņiki būtu viegli un gaisīgi.
Sastāvdaļas:
Milti – 500 g
Ūdens – 250-280 ml
Sviests – 50-100 g
Sāls – neliela šķipsniņa
Bļodā samaisa miltus ar sāli. Ielej ūdeni katliņā, pievieno sviestu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Ūdenim un izkausētajam sviestam pievieno miltus.
Mīca mīklu līdz tā kļūst elastīga un tiek iegūta viendabīga masa. Pēc tam pārklāj ar plēvi vai dvieli. Atstāj mīklu aptuveni 30 minūtes atpūsties istabas temperatūrā. Un tad pagatavojiet vareņikus ar izvēlēto pildījumu.
Olu mīkla vareņikiem
Olu mīkla ir stiprāka un elastīgāka, padarot to ideāli piemērotu pildītiem vareņikiem, kuros ir daudz pildījuma. Mīkla ir izturīgāka, tāpēc vareņiki saglabās savu formu un neplaisās.
Sastāvdaļas:
Milti – 450-500 g
Olas – 2
Ūdens
Sāls – neliela šķipsniņa
Turpinājumu par mīklas pagatavošanu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Jūlijā palikušas tikai 2 dienas, lai izraktu sīpolus: nepalaidiet garām šo brīdiby Laura Andersone
- Vāru burkānus kopā ar āboliem un atklāju neparastu garšu kombinācijuby Rinalds Bergmanis
- “No turienes var arī neiznākt…”: nosaukta vieta Valmieras novadā, kur lāči apmetušies uz dzīvi un satikšanās ar tiem nav retums (+ VIDEO)by Laura Andersone