Kā pagatavot oriģinālus un gardus vīnogu salātus – trīs rudens receptes

Smagos salātus ar majonēzes mērcēm labāk atstāt līdz ziemai. Tagad, kad vēl ir pieejami gana daudz svaigu dārzeņu un augļu, tos vajadzētu izmantot pēc iespējas labāk.

Salāti ar vīnogām no mūsu piedāvājuma ne tikai priecēs jūs ar savu garšu, bet arī sniegs jums porciju olbaltumvielu, veselīgo tauku, vitamīnu un šķiedrvielu.

Grieķu salāti ar vīnogām

Salātiem nepieciešamās sastāvdaļas

1 svaigs gurķis

1 paprika

10 ķiršu tomātiņi

1 ķekars vīnogu

100 g kamemberta siera

50 g rukolas

30 g ml olīveļļas

1/2 citrona sula

Sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošanas metode

Nomazgājiet gurķi, sagrieziet pusgredzenos. Papriku nomazgā un nomizo sēklas, tad sagriež trīsstūrīšos. Nomazgājiet ķiršus tomātiņus, noņemiet kātiņus. Pārgriež tomātus uz pusēm.

Noņem vīnogas no zariem un nomazgā. Nomazgājiet un nosusiniet rukolu. Sieru sagriež kubiņos. Olīveļļu sajauc ar citrona sulu, sāli un pipariem līdz gludai emulsijai. Emulsijā iemaisa sieru, papriku, gurķi, ķiršu tomātus un vīnogas. Uz šķīvja izkārtojiet rukolu un uzberiet salātus. Dekorē ar balzamiko etiķi.

Vistas filejas salāti ar vīnogām, avokado un riekstiem

Salātiem nepieciešamās sastāvdaļas

1 neliels ķekars lapu salātu

1 vistas krūtiņa (vārīta)

2 selerijas kātiņi

250 g vīnogu bez sēklām (vēlams zaļo un sarkano vīnogu maisījums)

1 – 1/2 avokado

100 g konservētu vai vārītu aunazirņu

2 ēdamkarotes grauzdētu valriekstu

1/2 glāze dabīgā jogurta vai 2 ēdamkarotes olīveļļas un citrona sulas maisījuma

1/2 tējkarotes karija vai pēc garšas

Sāls un melnie pipari – pēc garšas

Ar salātu pagatavošanas gaitu varat iepazīties nākamajā lapā.

Leave a Comment