Pagatavošanas metode
Nomazgājiet salātus un ar rokām saplesiet tos bļodā. Novārītu vistas krūtiņu sagriež izlases veidā. Seleriju sasmalcina smalki, vīnogas izņem no ķekariem.
Nomizo avokado un sagriež kubiņos vai šķēlītēs. Sajauc visas sastāvdaļas. Sajauciet ar sāli, pipariem un kariju. Salātus pārlej ar jogurtu vai citrona sulu un olīveļļu.
Siltie vistas aknu un vīnogu salāti
Salātiem nepieciešamās sastāvdaļas
4 plānas speķa strēmelītes
1 ēdamkarote olīveļļas
250 g vistas aknu
125 g mazo spinātu un ūdens kreses maisījuma
Sāls un melnie pipari
2 tējkarotes sarkanvīna etiķa
1 ēdamkarote valriekstu vai lazdu riekstu eļļas
150 g vīnogu bez sēklām
Pagatavošanas metode
Apcepiet plānās šķēlēs sagrieztu speķi olīveļļā 5-7 minūtes, līdz kļūst kraukšķīgs, bieži maisot. Tikmēr katru aknu sadalīt divās daļās, atdalīt liekos taukus un plēvi. Tad katru gabalu pārgriež uz pusēm.
Sadaliet četros šķīvjos iepriekš nomazgātus spinātus un ūdens kreses, pārkaisiet ar sāli un pipariem. Pārvietojiet kraukšķīgo speķi vienā pannas pusē un 5-6 minūtes uz vidējas uguns, bieži pagriežot, cepiet vistas akniņas, līdz tās kļūst brūnas. Aknām iekšpusē jābūt nedaudz sārtām.
Sadaliet akniņas salātu šķīvjos. Karstajā pannā pievieno vīna etiķi un ļauj tam uz dažām sekundēm uzburbuļot, pēc tam noņem no karstuma un pievieno riekstu eļļu vai sviestu. Salātus un aknas pārlej ar mērci kopā ar speķa gabaliņiem. Apberiet ar vīnogām un pasniedziet kopā ar kraukšķīgu maizi.