Kā pagatavot pašus kraukšķīgākos kartupeļus – šefpavārs dalījās ar gardu recepti

Ceptus kartupeļus kraukšķīgus padara slepenā sastāvdaļa, kas, visticamāk, ir jūsu mājsaimniecībā.

Tuvojoties aukstam laikam, mēs sākam domāt par mierinošu ēdienu, kas mūs sildītu ziemas laikā. Daudzās mājās nereti par galveno ēdienu kļūst kartupelis. No kartupeļiem var pagatavot biezeni, tos var cept, vārīt vai grauzdēt, bet, lai arī kādu pagatavošanas veidu mēs neizvēlētos, kartupeļos ir kaut kas tāds, kas mūs sasilda un liek justies omulīgi.

Šefpavārs Džons Mitzijevičs dalījās ar ar kraukšķīgu ceptu kartupeļu recepti. Pēc viņa teiktā, slepenā sastāvdaļa ir cepamā soda.

Tāpēc pavārs pirms vārīšanas ūdenim pievieno cepamo sodu, lai palielinātu pH līdzsvaru. Tas palīdz ātri sadalīt pektīnu jeb dabisko šūnu “līmi”, kas satur kopā dārzeņus, un izveidot vairāk cieti saturošu putru.

Pavārs iesaka uzvārīt 6 glāzes ūdens ar divām tējkarotēm sāls un 1/2 tējkarotes cepamās sodas. Pēc tam, kad Džons ir izvārījis kartupeļus, viņš tos iemaisa eļļas un garšvielu maisījumā, bet pēc tam iemet aptuveni līdz 230 C sakarsētā cepeškrāsnī. Pēc 45-60 minūtēm jums būs ļoti kraukšķīgi cepti kartupeļi.

Vēl daži padomi kartupeļu cepšanai

Kartupeļu blanšēšana: Nomizotus un sagrieztus kartupeļus īsi vāriet sālsūdenī apmēram 5 minūtes, līdz tie kļūst mīksti, bet vēl nesadalās. Tad nokāsiet un ļaujiet tiem izžūt pirms cepšanas – tas palīdzēs izvairīties no mitruma, kas traucē kraukšķīgai tekstūrai.

Ciete vai milti: Pēc blanšēšanas kartupeļus var viegli pārkaisīt ar kartupeļu cieti vai miltiem, lai panāktu īpaši kraukšķīgu virskārtu. Ciete absorbē lieko mitrumu un veicina kraukšķīgas garoziņas veidošanos.

Karsta eļļa un augsta temperatūra: Cepiet kartupeļus iepriekš uzkarsētā eļļā (ideāli ap 200°C temperatūrā). Karstā eļļa ļauj ātri izveidot kraukšķīgu garoziņu, kamēr kartupeļu iekšpuse saglabājas mīksta.

Neparastie makaroni vakariņām 30 minūtēs

Cepešpannas pagriešana: Cepot kartupeļus cepeškrāsnī, apgrieziet tos uz otras puses pusceļā, lai tie vienmērīgi apceptos no visām pusēm.

Šie vienkāršie paņēmieni palīdzēs pagatavot kartupeļus ar zeltainu un kraukšķīgu garozu gan cepeškrāsnī, gan pannā!

Leave a Comment