Vai esi jau izmēģinājusi visas pankūku receptes, bet vēl meklē kaut ko jaunu? Mēs esam atraduši vienkāršu kartupeļu pankūku gatavošanas noslēpumu, kas ļaus uzcept īpaši gardas, plānas, aromātiskas pankūkas ar pienu.
Tās var pildīt ar jebkuru iecienītu pildījumu vai baudīt arī bez pildījuma. Tās lieliski noderēs viesu cienāšanai vai vakariņām ģimenes lokā. Vienvārdsakot, īsts atradums mājsaimniecēm, kas mīl vienkāršus kulinārijas eksperimentus.
Plānās kartupeļu pankūkas pēc mūsu receptes noteikti iepriecinās ar savu vienkāršo pagatavošanu un neparasto garšu.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Pagatavošanas gaita:
1. Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriez katru četrās daļās. Liec kartupeļus katliņā, pielej ūdeni, pieber sāli un novāri.
2. Kad kartupeļi atdziest, sablenderē vai samikserē tos kopā ar ūdeni, kurā tie vārījušies.
3. Pievieno kartupeļu masai sasmalcinātus ķiplokus, uzvārītu pienu, olas un miltus. Kārtīgi samaisi. Pievieno augu eļļu un sāli. Vēlreiz visu kārtīgi samaisi un ļauj mīklai pastāvēt 25-30 minūtes.
4. Uz sakarsētas lej nedaudz eļļas un cep plānās pankūkas, katrai uzberot zaļumus. Ņem vērā, ka kartupeļu pankūkas būs trauslas, tāpēc apgriezt tās vajadzēs uzmanīgi.
5. Gatavs! Aromātiskās kartupeļu pankūkas var pasniegt kā patstāvīgu ēdienu, un var arī izmantot tās pildīšanai ar gaļu, sēnēm vai dārzeņiem.
Precīzas sastāvdaļas
Sastāvdaļas:
4 – 5 kartupeļi
250 – 300 g griķu milti
3 olas
5 ēdamkarotes eļļas
250 – 300 ml piena
1 ēdamkarote cukura
3-4 daiviņas ķiploka
Zaļumi, sāls pēc garšas
Pasniedz saviem ciemiņiem gardās pankūkas ar zaļumiem, sātīgu pildījumu un mērcīti. Lai labi garšo!
Stiliste dalās padomos, kādam jābūt sievietes stilam pēc 40 gadiem