Kā pagatavot:
Ielej ūdeni bļodā vai burkā.
Pievienojiet raugu un cukuru. Labi samaisa.
Atstājiet maisījumu uz dažām stundām, lai raugs varētu “strādāt”.
Kā lietot
Tagad vissvarīgākais ir tas, kā pareizi lietot šo “burvju ūdeni”.
Paņemiet spraudeņus. Pie rozes nogrieziet apakšējo galu leņķī, noņemiet liekās lapas.
Ielieciet spraudeņus rauga šķīdumā tā, lai apakšējais mezgls (kur jāparādās saknēm) būtu iegremdēts šķidrumā.
Atstāj uz 24 stundām.
Svarīgi: neturiet spraudeņus šķīdumā ilgāk par 24 stundām! Pēc tam tie jāpārvieto parastā ūdenī, citādi raugs sāks rūgt.
Raugs ir dzīvs organisms, kas izdala daudz noderīgu vielu: vitamīnus, aminoskābes, fermentus. Tās burtiski “regulē” šūnu augšanas procesu. A ir nepieciešams “barot” raugu un spraudeņus vienlaicīgi.
Kopā tas rada ideālus apstākļus sakņošanai. Pat viskautrīgākie augi sāk iesakņoties.
Mana pieredze liecina, ka “rauga ūdens” ir piemērots visdažādākajiem kultūraugiem:
Rozēm. Tā ir klasika. Pat spraudeņi, kas parasti ir kaprīzi, sāk sakņoties.
Vijolītes. sakņojas divreiz ātrāk.
Hortenzijas. Stādi spēcīgi iesakņojas.
Skujkoki. Jā, jā, pat tūjas un kadiķi reaģē uz raugu.
Mazs noslēpums.
Un tagad šeit ir apsolītais noslēpums. Vai vēlaties, lai spraudeņi ne tikai dotu saknes, bet arī būtu veselīgi un spēcīgi? Pēc “rauga ūdens” parastajam ūdenim pievienojiet nedaudz kokogles. Tā pasargās augu no puves un padarīs saknes vēl spēcīgākas.
Kopš sāku izmantot šo metodi, esmu aizmirsis, kas ir “spītīgi” spraudeņi. Tiklīdz es ievietoju zariņu šķīdumā, esmu pārliecināta, ka pēc pāris nedēļām tur būs saknes.
Lasi vēl: Tests: veids, kā turat krūzi, daudz ko pastāstīs par jūsu personību
Es jums esmu izstāstījusi visu, ko zinu par “rauga ūdeni”. Šī metode ir pārbaudīta gadu gaitā un simtiem spraudeņu. Neticat man? Izmēģiniet to paši. Un tad uzrakstiet, kā jums tas izdevās.