Recepte ar garšvielām:
Sastāvdaļas
1 sarkanais sīpols;
50 grami sāls;
50 grami cukura;
100 mililitru ābolu sidra etiķa;
150 mililitru ūdens;
2 melnie piparu graudiņi;
2 krustnagliņas.
Pagatavošanas gaita:
Nomizojam sarkano sīpolu. Sagriežam to plānos pusgredzenos. Ieliekam dziļā bļodā. Katliņā ar biezu dibenu ielejam ūdeni. Pievienojam krustnagliņas, piparus. cukuru un sāli. Karsējam maisījumu, līdz izšķīst pēdējās sastāvdaļas. Izslēdzam liesmu. Katliņā ielejam ābolu sidra etiķi. Rūpīgi samaisām. Ļaujam marinādei pilnībā atdzist.
Sipolu pārlejam ar pikanto maisījumu. Atstājam to virtuvē uz 20 minūtēm. Gatavs! Protams, sīpolus var ēst uzreiz pēc marinādes pievienošanas. Bet ticiet man, ir vērts paturēt tos marinādē 15–20 minūtes. Šajā laikā sīpols kļūs daudz mīkstāks, viss garšas asums pazūd un iegūstam ideālu dārzeņu piedevu daudziem ēdieniem.
Ja esi šašliku cienītājs, noteikti izmēģini kādu no šīm sīpolu marinēšanas metodēm. Sanāks kā grilbārā vai pat labāk! Laipni lūgts padalīties ar šīm lieliskajām receptēm sociālajos tīklos!
Tevi noteikti interesēs
- 8. jūnijs senos senču ticējumos: 4 lietas, kas jādara šajā dienā, lai piesaistītu labklājību un veiksmiby Laura Kārkliņa
- Vecmāmiņas Annas firmas ēdiens – izcili gards kartupeļu, kāpostu un maltās gaļas sacepumsby Anete Vītola
- Ja putns pie jūsu loga pieklauvē vai ietriecas tajā, tas patiesībā nav tikai negadījums, bet gan būtiska zīmeby Rinalds Bergmanis