Ja meklējat alternatīvu tradicionālajam “Olīvjē” vai “Siļķei kažokā”, ir oriģinālas receptes gardiem salātiem Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam.
Tos ir viegli pagatavot, un rezultāti ir iespaidīgi. Svētku salāti “Granātābolu rokassprādze” ar liellopa gaļu ir dekorēti ar granātābolu sēklām, kas piešķir pikantumu.
Sastāvdaļas salātiem “Granātābolu rokassprādzei”
3 lieli kartupeļi
2 vidējas bietes
2 burkāni
2 olas
300 g liellopu gaļas
2 sīpoli
50 g valriekstu
1 granātābols
200 g majonēzes
1 ēdamkarote augu eļļa
Sāls pēc jūsu gaumes
Salātu pagatavošanas gaita
Novāra kartupeļus salātiem, atdzesē un nomizo. Olām jābūt cieti vārītām, atdzesētām un nomizotām. Kartupeļus un olas sarīvē uz rupjās rīves, katru atsevišķā bļodā. Vāra liellopu gaļu, līdz tā ir gatava. Atdzesē un sagriež mazos kubiņos. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.
Novāra bietes un burkānus līdz pilnīgai gatavībai, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Smalki sagriež sīpolu un apcep uz pannas līdz zeltaini brūnai. Valriekstus sakapā ar nazi, sajauc ar bietēm un pievieno nedaudz sāli.
Tagad varam veidot salātus “Granātābolu rokassprādze” ar liellopu gaļu – novietojiet glāzi liela plakana trauka centrā. Ērtības labad varat izmantot gredzenu salātu formēšanai.
Apkārt tam aplī liek kartupeļu kārtu. Iesmērējiet ar plānu majonēzes kārtu. Liellopu gaļu sajauc ar ceptiem sīpoliem, liek uz kartupeļiem un apsmērē ar majonēzi. Nākamajā kārtā liek olas, tad burkānus, bietes un riekstus, katru salātu kārtu smērējot ar majonēzi.
Nomazgājiet granātābolu, pēc tam nomizojiet un noņemiet membrānas. Noņemiet granātābola sēklas, uzmanieties, lai tās nesabojātu. Salātu virsmu biezā kārtā pārkaisa ar granātābolu sēklām. Uzmanīgi noņemiet stiklu. Pirms pasniegšanas noteikti ļaujiet salātiem nostāvēties ledusskapī, lai sastāvdaļu kārtas izmirktu mērcē.