Gardēži ik dienas savu uzturu papildina ar dažādām mērcēm un garšvielām. Izrādās, ka ābolus ne tikai var lieliski izmantot desertos, bet arī kā mērces. Šādu mērci var ēst ne tikai ar zivīm, bet arī pie citiem ēdieniem, turklāt pagatavošana aizņem tikai 5 minūtes.
Ābolu mērce
Sastāvdaļas:
- 1 ābols
- 50 g pētersīļu
- 2 ēdamkarotes dārzeņu eļļa
- 1/2 tējkarote sāls
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 ēdamkarotes ūdens
Pagatavošana:
Nomazgā un nomizo ābolu.
Ābolam izņem serdi, pašu ābolu sagriež gabaliņos un ieliek blenderī.
Notīra ķiploku un pievieno āboliem.
Pievieno augu eļļu, sāli, ūdeni un sakuļ līdz viendabīgai masai.
Pašās beigās pievieno pētersīļus un vēlreiz sakuļ.
Viegla, aromātiska un garda mērce gatava!