Siļķe kažokā ir laika pārbaudīta recepte, taču svētku galdam tā ir piemērota tikai tad, ja tā ir tematiska ballīte 80. vai 90. gadu stilā.
Taču salātu cienītāji savam mīļākajam ēdienam var piešķirt otru dzīvi. Tāpēc mūs jums pastāstīsim, kā tieši to var izdarīt. Saglabājāt daudzas ierastās sastāvdaļas, un apvienojot tās ar jaunām niansēm, iegūsiet klasiskas uzkodas modernāku un atsvaidzinošāku versiju.
Biešu dabīgais saldums lieliski kontrastē ar siļķes sāļumu un asumu, radot harmonisku garšas balansu. Tās piešķir vieglu zemes garšas noti, kas papildina un savieno pārējās sastāvdaļas (kartupeļus, burkānus, olas un sīpolus). Bet protams, galvenā atškirība ir garšas un papildus sastāvdaļas, kas salātiem piešķir jaunu virzienu.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
VIDEO:
Salātu pagatavošanas gaita
Vispirms jāsāk ar dārzeņu sagatavošanu – novāra bietes, burkānus, kartupeļus. Pēc tam dārzeņus atdzesē, nomizo un sarīvē katru atsevišķi.
Arī olas novāra, lai tās būtu pietiekami cietas, atdzesē, nomizo un atdala baltumus no dzeltenumiem. Sarīvē baltumus uz rupjās rīves. Siļķes fileju sagriež nelielos kubiņos.
Tālāk seko jaunās sastāvdaļas!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Pieci galvenie iesakņotie iemesli, kāpēc cilvēki pastāvīgi pretojas personīgām pārmaiņām
- Elīna izsauca ”vīru uz stundu”, lai salabotu rozeti, bet galu galā viņš palika līdz pat rītam: kas notika
- Siļķes smēriņš, kas pazudīs no galda pāris minūšu laikā: izskatās dārgs, bet maksā nieka centus
- Ar vienu slepeno sastāvdaļu: jauna “Siļķe kažokā” recepte no manas radu ģimenes
- “Es domāju, ka tas bija lācis…”: Rēzeknes novadā nakts vidū norisinās baisi notikumi
- Svinējām jauno gadu savā Alūksnes mājā, bet tad atbrauca vīramāte ar saviem salātiem un mums visu izjauca: stāstu








