Ābolu nomizo un izņem serdi un sarīvē uz rupjās rīves. Krēmsieru sajauc ar 2 ēdamkarotēm majonēzi, sakuļ ar dakšiņu līdz gludai un viendabīgai konsistencei.
Kā nākamo var ķerties pie salātu veidošanas. Izklāj kārtas, katru ieziežot ar majonēzes un krēmsiera maisījumu. Kārtas tiek veidotas sekojoši – vispirms kartupeļi, tad siļķe, ābols, burkāni, olu baltums, bietes, augšējo kārtu arī apklāj ar sagatavoto mērci, bet pa virsu uzkaisa granātābola sēklas. Ja ir vēlme, var dekorēt arī ar zaļumiem.
Pēc salātu sagatavošanas tos liek ledusskapī uz 2 stundām vai pat ilgāk, lai salāti labi sasūktos. Šie salāti patiešām piešķirts jaunas notis ierastai maltītei, kas patiks pat tiem, kas nekad pat ne ar soli neatkāpjas no klasiskās salātu receptes.
Nepieciešamās sastāvdaļas
2 siļķes filejas gabali
2 bietes
2 burkāni
3 kartupeļi
1 ābols (zaļš)
3 olas
150 grami krēmsiers
3 ēdamkarotes majonēze
1 granātābols
Granātābola sēklas ar savu vieglo saldumu un atsvaidzinošo skābumu izcili papildina siļķes sāļo un biešu saldskābo garšu. Skābenums piešķir patīkamu akcentu, padarot ēdienu mazāk smagnēju. Tās pievieno kraukšķīgumu un sulīgumu, kas kontrastē ar mīkstajām, sarīvētajām salātu sastāvdaļām. Tas padara ēdienu interesantāku un patīkamāku baudīšanai.
Lai labi garšo!
Tevi noteikti interesēs
- No 22.oktobra par šāda tipa uzlīmēm un plēvēm uz automašīnas, pienākas sods – kurās valstīs
- “Tas paliek ārpus sabiedrības redzesloka…”: Latvijas veterinārārsti nāk klajā ar paziņojumu par nelāgo notikumu ar suņiem Bauskas novadā
- Vīrs pēc daudziem gadiem laulībā paziņoja, ka grib šķirties; par Maijas atbildi un sagatavoto “pārsteigumu” vēl tagad runā teju visa Teika
- Kāpēc nevajadzētu aicināt vīrieti pie sevis mājās — vērts izlasīt katrai sievietei
- Jauns veids, kā pieredzējuši dārznieki apgriež savas avenes rudenī: vienkārša metode, kas nākamā gada ražu dubultos
- Vai tiešām vēl viena atvasara: sniegta detalizēta novembra laika prognoze — ko sagaidīt iedzīvotājiem







