Ābolu nomizo un izņem serdi un sarīvē uz rupjās rīves. Krēmsieru sajauc ar 2 ēdamkarotēm majonēzi, sakuļ ar dakšiņu līdz gludai un viendabīgai konsistencei.
Kā nākamo var ķerties pie salātu veidošanas. Izklāj kārtas, katru ieziežot ar majonēzes un krēmsiera maisījumu. Kārtas tiek veidotas sekojoši – vispirms kartupeļi, tad siļķe, ābols, burkāni, olu baltums, bietes, augšējo kārtu arī apklāj ar sagatavoto mērci, bet pa virsu uzkaisa granātābola sēklas. Ja ir vēlme, var dekorēt arī ar zaļumiem.
Pēc salātu sagatavošanas tos liek ledusskapī uz 2 stundām vai pat ilgāk, lai salāti labi sasūktos. Šie salāti patiešām piešķirts jaunas notis ierastai maltītei, kas patiks pat tiem, kas nekad pat ne ar soli neatkāpjas no klasiskās salātu receptes.
Nepieciešamās sastāvdaļas
2 siļķes filejas gabali
2 bietes
2 burkāni
3 kartupeļi
1 ābols (zaļš)
3 olas
150 grami krēmsiers
3 ēdamkarotes majonēze
1 granātābols
Granātābola sēklas ar savu vieglo saldumu un atsvaidzinošo skābumu izcili papildina siļķes sāļo un biešu saldskābo garšu. Skābenums piešķir patīkamu akcentu, padarot ēdienu mazāk smagnēju. Tās pievieno kraukšķīgumu un sulīgumu, kas kontrastē ar mīkstajām, sarīvētajām salātu sastāvdaļām. Tas padara ēdienu interesantāku un patīkamāku baudīšanai.
Lai labi garšo!