Kā pagatavot tējas mēslojumu. Augi augs griezdamies un raža būs izcila

Tāpat kā parastais mēslojums, tējas mēslojums uzlabo augu augšanu un veselību, taču to ir vēl vieglāk uzklāt un ļoti vienkārši pagatavot.

Jūs droši vien esat dzirdējuši par dažādiem mēslojumiem, kas palīdz pievienot augsnei vērtīgas organiskās vielas. Bet tējas mēslojuma pagatavošana un izmantošana var būt mazāk pazīstama. Gatavais tējas mēslojums maksā diezgan dārgi. Tāpēc piedāvājam uztaisīt šo mēslojumu mājas apstākļos, izmantojot dažas vienkāršas sastāvdaļas.

Kas ir tējas mēslojums?

Tējas mēslojums ir vienkāršs organisks līdzeklis. Lai gan receptes un paņēmieni var atšķirties, labi pagatavots tējas mēslojums būs bagāts ar augiem nepieciešamajām uzturvielām. Turklāt tējas mēslojums ir pilns ar labvēlīgiem mikroorganismiem, piemēram, sēnītēm un baktērijām, kas atbalsta augu veselību un var uzlabot augsnes struktūru.

Šī mēslojuma lietošana var palīdzēt jūsu augiem augt ātrāk, dabiski pretoties kaitēkļiem un slimībām, kā arī palielināt ražu. Ar tējas mēslojuma palīdzību jūs varat samazināt vai pilnībā atteikties no pesticīdu un mēslošanas līdzekļu izmantošanas savā dārzā.

Tējas mēslojuma pagatavošana

Lai pagatavotu visvienkāršāko tējas mēslojumu, jums vajadzēs visparastāko melno tēju.

Lasi arī: Par ko nezina saimnieces, kurām nezied alveja

Izmantojiet dehlorētu ūdeni, lai pagatavotu tējas mēslojumu. Dienu pirms tējas mēslojuma pagatavošanas, piepildiet spaini ar ūdeni. Ļaujiet ūdens spainim nakti nostāvēties. Tas samazinās hlora daudzumu krāna ūdenī, kas pretējā gadījumā var sabojāt mikroorganismus jūsu tējā.

Ielieciet pāris tējas maisiņus neilona zeķē vai marlē un tad ielieciet tos ūdens spainī. Ļaujiet tējas maisījumam brūvēties nākamās 7 līdz 10 dienas. Katru dienu ik pa laikam samaisiet.

Ja gatavojat tējas mēslojumu ārā, pārliecinieties, ka gaisa temperatūra ir no 15 līdz 25 grādiem. Ekstrēmas temperatūras var palēnināt vai pat apturēt mikroorganismu darbību un samazināt tējas mēslojuma efektivitāti.

Neatšķaidīts tējas mēslojums var apdedzināt augu saknes, īpaši, ja tajā ir augsts slāpekļa saturs. Lai no tā izvairītos, pirms lietošanas atšķaidiet dzērienu. Tas, cik daudz tējas vēlaties atšķaidīt, ir atkarīgs no jums, taču parasti ir proporcijas no 1:4 (1 daļa pagatavotais tējas mēslojums uz 4 daļām ūdens). Pēc tējas mēslojuma atšķaidīšanas viegli uzlejiet šķidrumu ap augu saknēm.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment