Veikalā nopērkamā majonēze ir ļoti garšīga mērce. Bet tajā ir pārāk daudz kaloriju. Turklāt produkts rada lielu slodzi mūsu gremošanas sistēmai. Tomēr jūs varat pagatavot ļoti vieglu majonēzi mājas apstākļos.
Jums vienkārši jāatsakās no tādas sastāvdaļas kā augu eļļa. Bet, lai iegūtu masu, kurai ir vēlamā konsistence un vienlaikus būtu spilgts aromāts, jāizmanto divi komponenti, kas nav veikala mērcē.
Mazkaloriju, bet tajā pašā laikā ļoti ēstgribu rosinošas majonēzes noslēpumā dalījās Jūlija Arhipova, eksperte kulinārijas jomā, pavāre un kulināras bloga autore.
Vieglas mājas gatavotas majonēzes recepte
Sviesta vietā jālieto kefīrs un biezpiens. Tieši šīs sastāvdaļas padarīs mērci vieglu, maigu un garšīgu.
Dziļā traukā liek divu vārītu olu dzeltenumus, pievieno 3 ēdamkarotes mīksta biezpiena un tikpat daudz kefīra. Kas attiecas uz šķidru raudzētu piena produktu, tad vēlams lietot tādu, kura tauku saturs ir 2,5 procenti.
Jums arī jāpievieno citrona sula (2 tējkarotes). Masai pievieno nedaudz sāli un piparus un “apstrādā” ar rokas blenderi, lai iegūtu pilnīgi vienmērīgu un gaisīgu tekstūru.
Tiklīdz maisījums kļūst viendabīgs, pievienojiet sinepes (1 tējkaroti) un turpiniet gatavot masu, izmantojot iepriekš minēto ierīci.
Rezultātā iegūsi ļoti garšīgu mērci, ko varēs izmantot gan kā patstāvīgu mērci, gan salātu mērci. Bet jūs varat droši papildināt mērci ar dažādām idejām.
Lai piešķirtu majonēzei vēl vairāk garšu un īpašu raksturu, var pievienot dažādas garšvielas un garšaugus. Piemēram, nedaudz ķiploku pulvera, kurkumu vai pat sasmalcinātu baziliku, timiānu vai koriandra lapas.
Avokado ir lielisks papildinājums majonēzei, lai piešķirtu tai vēl maigu un krēmīgu tekstūru, kā arī papildus veselīgos tauks. Sasmalcinot nogatavojošos avokado, jūs iegūsiet papildus svaigumu un mērce kļūst vēl veselīgāka.