Attīeošā ābolu etiķa dzēriena recepte:
- 2 glāzes ūdens
- 2 – 3 ēdamkarotes ābolu etiķa
- 4 ēdamkarotes citrona sulas
- 1 tējkarote malta kanēļa
- 1 šķipsna kajēnas piparu (var arī nebūt)
- 4 ēdamkarotes medus (ja iespējams – neapstrādāta, nesildīta)
Pagatavošana:
Karstā ūdenī izšķīdina kanēli, kajēnas piparus, medu un citrona sulu. Labi samaisa. Pievieno mikstūrai ābolu etiķi (ja etiķis pirms tam nav lietots, iesākumā var pievienot mazāk, lai pie tā pierastu). Var lietot uzreiz kā karstu tēju vai uzglabāt gaisa necaurlaidīgā burkā lietošanai vēlāk. Dzēriens būs diezgan koncentrēts, tāpēc labāk to lietot nelielos daudzumos vai arī atšķaidīt ar ūdeni, ja tas šķiet par stipru. Ledusskapī dzērienu var uzglabāt aptuveni nedēļu.
Avots: mindbodygreen.com