Kā palielināt zemeņu ražu 10 reizes: svarīgas nianses sulīgu ogu audzēšanā

Zemeņu raža no viena krūma viegli pietuvosies vairāk nekā 2 kg, ja rūpēsieties par augsnes un lapu stāvokli.

Sulīgas, veselīgas un tajā pašā laikā mazkaloriju – šie ir tikai daži iemesli, kāpēc jūs varat iemīlēt zemenes. Kā izaudzēt labu zemeņu ražu, lai pilnībā izbaudītu šo vasaras gardumu, lasiet tālāk.

Šī nav ļoti kaprīza kultūra, taču ir daudz nianšu, kas noved pie tā, ka zemeņu raža no viena krūma ir tālu no “references” vairāk nekā 2 kg.

Mulčēšana ir labākais veids, kā palielināt zemeņu ražu

Sliktas ražas problēma var būt saistīta ar to, ka ogām nepietiek ūdens. To var aizņemt nezāles vai arī augsne var būt pārāk sausa. Abas problēmas var atrisināt, mulčējot, proti, pārklājot augsni ap krūmiem ar irdenu mitrumu taupošu materiālu.

To veiciet pēc tam, kad augsne ir rūpīgi uzirdināta un mēslota. Kā mulču var izmantot nopļauto zāli vai salmus, irdinātas kūdras maisījumu ar humusu vai kompostu. Piemērota ir pat plēve un kartons, galvenais ir izprast principu.

Lasi vēl: 7 svarīgas lietas, kas jāizdara dārzā jau aprīlī

Rūpīga laistīšana palīdzēs palielināt zemeņu ražu

Labu zemeņu ražu noteikti nesaņemsiet, ja nesapratīsiet, kā tās pareizi laistīt. Zemenēm patīk ūdens, un ir svarīgi, lai augsne, kurā tās aug, neizžūtu. Taču nav vērts arī dāsni aplaistīt ar ūdeni.

Normālos apstākļos laistīt ieteicams reizi nedēļā. Ziedēšanas laikā un ogu nogatavošanās laikā – katru piekto dienu. Laistiet, kad nav spilgtas saules, vienam krūmam izlietojot apmēram puslitru ūdens.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Kāda būs nākamā gada raža, ir atkarīgs no jūsu darbībām vasarā pēc ražas novākšanas. Tāpēc ir ļoti svarīgi nepārtraukt laistīšanu, kad no krūmiem jau ir noņemtas nogatavojušās ogas.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment