Kā parasta zeķe izglābs jūsu ābeli no laputīm un skudrām: rīkojieties šādi – un nebūs nepieciešamas nekādas ķimikālijas

Izrādās, ka dārzu var pasargāt no skudrām un laputīm, izveidojot īpašas aizsargjoslas.

Šādās aizsargjoslās izmanto eļļu. Pateicoties eļļai, skudras nevar virzīties uz priekšu, jo tām ir neērta viskozā konsistence. Eļļas jostai uz koka jābūt apmēram 10-12 cm platai. Lieto jebkuru augu eļļu. Bieži vien tai pievieno krāsns sodrējus vai asi smaržojošas vielas (dīzeļdegvielu u. c.).

No auduma gabala izgriež jostu, samitrina to augu eļļā ar citām vielām, piesien pie koka stumbra. Šim nolūkam ļoti labi der spirālē sagrieztas vecas zeķes. Skudrām nepatīk augu eļļa un asā smarža. Tā kā šķidrums iztvaiko pēc 10-14 dienām, procedūra jāveic no jauna. Siksnas var izklāt arī zem kokiem uz zemes, tas garantē aizsardzību pret kaitēkļiem.

Kā lietot no vecas zeķes izgatavotu lamatas jostu

Vispirms šādas jostas izgatavo un piekar, kad temperatūra ir +5. Šajā laikā kukaiņi vēl nav izlīduši no zemes vai izkāpuši no koka. Vietu jostai rūpīgi sagatavo – šim nolūkam notīra un noņem veco mizu.

Svarīgi pievērst uzmanību tam, lai šāda skudru un laputu lamatas tiktu piesietas 0,3-0,5-1,0-1,0-1,5 metru augstumā. Uz viena stumbra jābūt vismaz 2 šādām lamatām.

Lasi vēl: Precīza instrukcija, kā izaudzēt avokado no kauliņa

Lai lamatas josta cieši pieguļ mizai, ieteicams izmantot substrātu, piemēram, putupolistirola gumiju. Spraugas jāaizlīmē ar mālu vai plastilīnu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment