- Laba šokolāde – svaiga šokolāde. Novērtē derīguma termiņu šokolādei, ja palikuši divi mēneši līdz termiņa beigām – ej garām! Šādā ilgi stāvošā šokolādē ir atrodami nedabīgi komponenti (lai ilgāk stāvētu šokolāde), bet tas jau nav pats labākais variants.
- Pret šokolādi ir jāizturas ar gādību. Kā saka šokolādes meistari, šokolāde ir daudz kaprīzāka un prasīgāka nekā tava draudzene. Šokolāde ir jāglabā pie temperatūras no 15 līdz 18 grādiem pēc Celsija. Proti, vēsā telpā vai speciālās vitrīnās.
- Tās sastāvā ir jābūt tikai kakao eļļai – un nekādai citai. Daudzi ražotāji izmanto palmu eļļu: tā ir lētāka un palīdz paildzināt derīguma termiņu. Vēl 2005.gadā WHO rekomendēja samazināt palmu eļļu lietošanu (tā izraisa sirds slimības) – tāpēc piedomā pie tā, ko tu dāvini saviem mīļajiem.
- Jo mazāk sastāvdaļu, jo labāk. Melnā šokolāde sastāv tikai no 4 sastāvdaļām – kakao eļļas, rīvēts kakao, cukurs, lecitīns. Sastāvs var paplašināties tikai pildījumam.
- Ja ir iespēja vispirms pamēģināt, un pēc tam nopirkt – pamēģini. Lūzuma vietā (tai jālūst ar krakšķi!), šokolādei jābūt matētai, jo ārējā virsma ir spīdīga. Un vēl: laba šokolāde nekūst rokās, bet kūst mutē.
Avots: www.mhealth.ru
Tevi noteikti interesēs
- Noparkojos Liepājā stāvvietā, bet pēc brīža bērni pieskrēja uz sāka apķēpāt auto: stāstu kā beidzāsby Sandra Vīgante
- Viena interesanta metode un citi neparasti veidi, kā atbrīvoties no nokritušajām rudens lapāmby Evita Šulce
- Gatavojieties klusajam šausmu laikam no 12. oktobra: sinoptiķi ziņo, kas notiks ar laikapstākļiemby Sandra Vīgante