- Laba šokolāde – svaiga šokolāde. Novērtē derīguma termiņu šokolādei, ja palikuši divi mēneši līdz termiņa beigām – ej garām! Šādā ilgi stāvošā šokolādē ir atrodami nedabīgi komponenti (lai ilgāk stāvētu šokolāde), bet tas jau nav pats labākais variants.
- Pret šokolādi ir jāizturas ar gādību. Kā saka šokolādes meistari, šokolāde ir daudz kaprīzāka un prasīgāka nekā tava draudzene. Šokolāde ir jāglabā pie temperatūras no 15 līdz 18 grādiem pēc Celsija. Proti, vēsā telpā vai speciālās vitrīnās.
- Tās sastāvā ir jābūt tikai kakao eļļai – un nekādai citai. Daudzi ražotāji izmanto palmu eļļu: tā ir lētāka un palīdz paildzināt derīguma termiņu. Vēl 2005.gadā WHO rekomendēja samazināt palmu eļļu lietošanu (tā izraisa sirds slimības) – tāpēc piedomā pie tā, ko tu dāvini saviem mīļajiem.
- Jo mazāk sastāvdaļu, jo labāk. Melnā šokolāde sastāv tikai no 4 sastāvdaļām – kakao eļļas, rīvēts kakao, cukurs, lecitīns. Sastāvs var paplašināties tikai pildījumam.
- Ja ir iespēja vispirms pamēģināt, un pēc tam nopirkt – pamēģini. Lūzuma vietā (tai jālūst ar krakšķi!), šokolādei jābūt matētai, jo ārējā virsma ir spīdīga. Un vēl: laba šokolāde nekūst rokās, bet kūst mutē.
Avots: www.mhealth.ru
VIDEO:
Tevi noteikti interesēs
- Rīdzinieks pārcēlās uz nomaļu, sen aizmirstu ciematiņu Latvijas dziļākajos laukos un pamatīgi to nožēloja: stāstu kāpēc
- Kāpēc eiropieši nekad nevēdina savas mājas, pat ja tajās ir ļoti smacīgs gaiss: naudas taupīšanai ar to nav nekāda sakara
- 5. novembrī debesis izgaismos Super “Bebru” Mēness: viens no spožākajiem un iespaidīgākajiem šajā gadā
- Pēc trim Latvijā pavadītiem gadiem japānis atgriezās dzimtenē, bet tur viņam viss pēkšņi šķita dīvains – atklāj kāpēc
- Mans kaimiņš, kurš gadiem ilgi mani atbalstīja, aiz sevis atstāja noslēpumu, ko atklāju tikai pēc viņa aiziešanas
- Kāpēc sapņojat par savu aizsaulē aizgājušo vecmāmiņu: stāsta Viktorija Raidos






