Kā pareizi izvēlēties vējstiklu mazgāšanas šķidrumu?

Iegādājoties ziemas vējstiklu mazgāšanas šķidrumu, iesakām rūpīgi izlasīt šķidruma sastāvu, kas norādīts uz iepakojuma etiķetes.

Neiesakām iegādāties šķidrumu, kas ir izgatavots uz metanola jeb metilspirta bāzes, jo šī viela ir kaitīga cilvēka veselībai un dzīvībai. Uzsmidzinot vējstikla šķidrumu uz vējstikla, metanola tvaiki nonāk automašīnas salonā un, ilgstoši lietojot šādu šķidrumu, cilvēkam var rasties nopietnas veselības problēmas. Metanols ir īpaši kaitīgs grūtniecēm un bērniem. Produkta izejvielai jābūt no kvalitatīvām, ar likumu atļautām, piemēram, bioetilspirts, un ar zemu piemaisījumu koncentrāciju. Piemēram, etanols jeb etilspirts ir absolūti nekaitīgs cilvēka veselībai un dzīvībai.

Virsmaktīvās piedevas, kas nodrošina tīrīšanas īpašības, nedrīkst kaitēt virsbūvei, virsbūvju gumijām, vējstiklu slotiņām, automobiļa lukturiem u.c. polimēriem. Par produkta kvalitāti liecina neatkarīgu un autorizētu laboratoriju testu rezultāti vai sertifikāti (piem. DECRA sertifikāts), ka arī produkta marķēšana, kas apliecina ražošanas procesa kvalitāti un ražotāja atbildību pret patērētāju.

Vējstiklu mazgāšanas šķidrumam jābūt ar labu tīrītspēju – stiklam ir jābūt labi caurskatāmam, lai autotransporta vadītājam nav grūtību koncentrēties uz ceļu. Laba vējstiklu šķidruma sastāvā jābūt piedevai, kas novērš produkta pārāk strauju iztvaikošanu un vējstikla apledošanu, lietojot to zemā temperatūrā.

Visā ziemas periodā iesakām lietot -20º C ziemas vējstiklu šķidrumu. Tas ļaus Jums pasargāt automašīnas agregātus no aizsalšanas, kvalitatīvi notīrīs automašīnas vējstiklus un ieekonomēt naudas līdzekļus.

Rakstu iesaka:
Avots: prizmaoils.eu

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment