Kā pareizi mazgāt kreklus: profesionāļu padomi

Saglabājiet savus kreklus lieliskā stāvoklī, izmantojot šos vienkāršos veļas mazgāšanas ekspertu padomus.

Krekli parasti ir izgatavoti no augstas kvalitātes auduma ar pogām piespraužamu apkakli. Lai gan tie parasti ir paredzēti lietišķai vai formālai valkāšanai, kreklus var valkāt dažādu iemeslu dēļ – piemēram, uz randiņu, darba intervijām vai tad, kad vēlaties atstātu iespaidu.

Eksperti atklāja, kādi soļi jāveic, lai pareizi izmazgātu kreklus.

1.solis: pārbaudiet kopšanas etiķeti

Veļas eksperts un veļas piegādes pakalpojuma NoScrubs līdzdibinātājs Metjū O’Konors saka, ka pirms jebkādas rīcības vispirms ir jāpārbauda etiķete uz krekla iekšpuses. Uz tās atradīsiet svarīgus norādījumus par to, kā to drīkst (un nedrīkst) mazgāt.

2.solis: iepriekš apstrādājiet visus traipus

Tālāk ir pienācis laiks pievērst īpašu uzmanību visiem traipiem, par kuriem jau zināt. Ievērojiet ražotāja norādījumus par to, kādu traipu apstrādes iespēju izvēlēties.

3.solis: Sagatavojiet kreklu

Ošena Vanga, Coco Laundry īpašniece, norāda, ka krekls ir jāsagatavo mazgāšanai, attaisot visas pogas, tostarp apkakli un aproces. Tas palīdz novērst spriedzi pogu pavedienos un nodrošina rūpīgāku tīrīšanu. Ja kreklu mazgājat pirmo reizi, vispirms ir jāveic vēl viens solis. Jaunam kreklam ar ūdeni pārbaudiet nelielu slēptu krekla laukumu, lai pārliecinātos, ka krekls nekrāsojas.

4.solis: Izgrieziet kreklu otrādi un ievietojiet tīkliņā

Eksperti pirms mazgāšanas kreklus apgriež otrādi un ievieto tīkliņa maisiņā, lai mazgāšanas laikā tos papildus aizsargātu. Vanga norāda, ka pēc tam krekls jāieliek kaudzē ar citām līdzīgas krāsas viegli netīrām drēbēm.

5.solis: Izvēlieties veļas mazgājamās mašīnas iestatījumus

Izmantojiet maigu vai delikātu mazgāšanas ciklu ar aukstu vai siltu ūdeni. Eksperti iesaka izvairīties no karsta ūdens, jo tā ietekmē audums var sarauties vai sabojāties. Pievienojiet nelielu daudzumu jebkura standarta mazgāšanas līdzekļa un mazgājiet.

Lasi vēl: 5 elementāri triki kas palīdzēs ātrāk izžāvēt lietas

6.solis: Žāvējiet kreklu

Pēc tam krekls no veļas mazgājamās mašīnas jāpārnes uz žāvētāju. Tūlīt izvelciet kreklu, lai izvairītos no krokām. Lielāko daļu kreklu var žāvēt žāvētājā zemā temperatūrā, bet jūs varat arī žāvēt svaigā gaisā, pakarinot kreklu uz virves vai žāvēšanas statīva.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

7.solis: Izgludiniet savu kreklu

Lai izlīdzinātu grumbas, varat gludināt to, kamēr tas vēl ir nedaudz mitrs. Iestatiet gludeklim atbilstošu iestatījumu krekla audumam, parasti tas ir kokvilnas vai kokvilnas maisījuma audums. Dažus modernus kreklus gludināt nav nepieciešams, tāpēc šo soli varat izlaist, lai ietaupītu laiku.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment