Kā uzglabāt ābolus
Pārbaudiet, vai visiem āboliem nav sasitumi, iegriezumi, kukaiņu bojājumi un mīkstas vietas. Uzglabāšanai piemēroti tikai nevainojami augļi.
Šķirojiet ābolus pēc lieluma: mazi, vidēji lieli un lieli. Lielie āboli slikti uzglabājas, tāpēc tie ir jāapēd vispirms. Ieteicams ābolus šķirot arī pēc šķirnes, jo visi āboli nogatavojas atšķirīgi ātri.
Šķirotos ābolus salieciet kastēs vai grozos. Lai pagarinātu glabāšanas laiku, pirms ievietošanas grozā katru ābolu ietiniet avīzē. Ja kāds ābols sabojājas, papīrs pasargās pārējos ābolus no saskares ar to.
Lasi vēl: Kāpēc saldēt kefīru: negaidīts rezultāts
Uzglabājiet ābolus vēsā pagrabā, garāžā, šķūnī vai ledusskapī. Regulāri pārbaudiet, vai augļi neizrāda bojāšanās pazīmes, un izņemiet sapuvušos ābolus, pirms tie sabojā ražu.
Nav ieteicams uzglabāt ābolus blakus kartupeļiem vai sīpoliem. Kad kartupeļi nogatavojas, tie izdala gāzi, kas paātrina ābolu nogatavošanās procesu.