Kā pareizi pagatavot cūku taukus: daudzas saimnieces pieļauj kļūdas

Ikviens zina, ka cūku taukus var pagatavot, kausējot speķi pannā. Tomēr dažreiz gatavajam produktam ir nepatīkama smaka un garša. Mēs tev pastāstisim, kā padarīt  cūku taukus aromātiskus un garšīgus.

Precīzu pagatavošanas procesu atradīsi raksta beigās!

Kā padarīt taukus aromātiskus:

Lai gatavajam produktam būtu patīkama smarža un garša, pirms gatavošanas ieteicams speķi izmērcēt viegli sālītā ūdenī 12–48 stundas. Šis process uzlabos speķa kvalitāti, novēršot iespējamās nepatīkamās smakas.

 

Kur var izmantot speķi:

Izmanto to dažādu ēdienu cepšanai.

Smērē uz maizes un pārkaisi ar svaigiem zaļumiem – garšīgi un sātīgi.

Pievieno mīklas izstrādājumiem, lai iegūtu maigumu un garšu.

Cūku tauku uzglabāšana:

Cūkas taukus ledusskapī var uzglabāt vairākus mēnešus.

To var uzglabāt saldētavā vēl ilgāk.

Vērtīgās īpašības

Cūku tauki jau izsenis tiek izmantoti ne tikai kulinārijā, bet arī medicīniskiem nolūkiem.

Palīdz saaukstēšanās, klepus un bronhīta ārstēšanā.

Tos var izmantot ādas ieeļļošanai, lai pasargātu no apsaldējumiem.

Šis produkts palīdz stiprināt asinsvadus un uzlabo sirds un aknu darbību.

Taču der atcerēties: pārmērīgs cūku tauku patēriņš var kaitēt veselībai. Izmanto tos ar mēru!

Pagatavošanas gaita:

Uzkarsējam katliņu uz plīts, pievienojot nedaudz ūdens. Tas neļaus speķim piedegt gatavošanas sākumā.

Sagriežam speķi mazos gabaliņos un liekam katliņā. Cepam apmēram 15 minūtes, regulāri maisot, lai tas vienmērīgi izsilst.

Kad speķis sāk vārīties, samazinām liesmu līdz minimumam un uzliekam pannai vāku.

Ik pēc pusstundas apmaisām, kamēr tauki ir pilnībā izkausēti.

Ja tev noderēja šī informācija, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Ļoti novērtēsim arī tavus komentārus!

Leave a Comment