Kā pareizi pagatavot griķus – kulinārijas triki, kas vienkāršam ēdienam piešķirs restorāna kvalitāti

Griķiem ir spilgta garša, turklāt tie ir ļoti barojoši, tāpēc tos bieži izmanto dažādu ēdienu gatavošanai.

Ja vēlaties, lai pagatavotie ēdieni būtu vēl garšīgāki, izmantojiet griķu gatavošanas noslēpumus, par kuriem stāsta pavāre ar daudzu gadu stāžu Jūlija Andersa.

Griķi satur daudz vitamīnu un minerālvielu, īpaši B grupas vitamīnus, magniju, dzelzi un cinku. Šie mikroelementi ir svarīgi enerģijas ieguvei un imunitātei. Griķi ir viena no labākajām augu izcelsmes olbaltumvielu alternatīvām, īpaši piemērots veģetāriešiem un vegāniem. Turklāt griķu olbaltumvielās ir visas neaizstājamās aminoskābes, kas ir retums augu olbaltumvielās.

Bet, pareizi un garda to pagatavošana ir būtiska šī ēdiena baudīšanas sastāvdaļa!

Produkta izvēle

Sākt vajadzētu ar produkta izvēli. Tāpēc, nonākot veikalā, dodiet priekšroku pirmās šķiras griķu putraimiem, jo tie ir lielāki un tīrāki. Neatkarīgi no tā, kādas šķiras griķi jums ir, tos vienmēr vāriet uz lēnas uguns zem vāka.

Daudzi pavāri pirms vārīšanas putraimus iepriekš apcep, un tas ir pareizi. Pirms apcepšanas griķus nepieciešams izskalot zem tekoša ūdens, lai noņemtu putekļus un citas nevēlamas vielas. Pievienojiet sagatavotos griķus uz pannas, kur ir eļļa vai izkausēts sviests, un apcepiet apmēram 3-5 minūtes, maisot, līdz tie kļūst viegli zeltaini un sāk izdalīt patīkamu riekstu aromātu. Šajā posmā var pievienot arī sāli. Un, ja pannā pievienosiet sasmalcinātu ķiploka daiviņu, griķu garša kļūs vēl spilgtāka.

 

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pārējos trikus

Leave a Comment