Kā pareizi pagatavot griķus – kulinārijas triki, kas vienkāršam ēdienam piešķirs restorāna kvalitāti

Vai vēlaties gatavot drupinātus griķus kā piedevu? Izmantojiet šādas proporcijas: 1 glāze putraimu uz 2 glāzēm auksta ūdens. Viskozu putru pagatavo no 3 glāzēm ūdens un 1 glāzes putraimu.

Garšīgu ēdienu nebūs iespējams pagatavot, ja tā pagatavošanai tika izmantoti griķu putraimi, kas pakļauti nepareizai uzglabāšanai. Pievērsiet uzmanību tam, ka šis produkts pēc iepakojuma atvēršanas jāuzglabā ne ilgāk kā 3-4 mēnešus, jo pēc šī laika griķi izžūst un zaudē savu garšu.

Izmantoju 250 gramus jebkuras malto gaļu, lai pagatavotu zupu “Sātīgā”. Dalos ar recepti

Nobeigumā dalīsimies vēl ar vienu griķu pagatavošanas veidu: griķus var nevis vārīt, bet gan tvaicēt ar verdošu ūdeni. Lai to izdarītu, 1 glāzi griķu pārlej ar 2 glāzēm vāroša ūdens vai buljona, pārklāj ar vāku un atstāj siltā vietā uz vairākām stundām. Šādi griķi nebūs sausi, bet ar patīkamu garšu.

Griķi ir ātri un viegli pagatavojami, un tos var kombinēt ar dažādiem ēdieniem – gan saldiem, gan sāļiem. Tie ir lieliska piedeva gaļas un dārzeņu ēdieniem, kā arī labi sader ar garšvielām un zaļumiem. Tie ir uzturvielām bagāts un veselīgs ēdiens, kas ir piemērots daudzveidīgai un sabalansētai ēdienkartei.

Leave a Comment