Kā pareizi uzglabāt dārzeņus mājās, lai tos varētu baudīt visu ziemu

Lai saglabātu augļu svaigumu, āboli jānovieto atsevišķā traukā, jo tie izdala etilēna gāzi un var absorbēt intensīvas smakas, tostarp kāpostu smaržu. Attiecībā uz ziemas šķirņu bumbieriem ir svarīgi atcerēties, ka tie labi uzglabājas 0 °C temperatūrā, bet pirms uzglabāšanas nedēļu jāuztur istabas temperatūrā (10-21 °C) sausā, labi vēdināmā vietā.

Burkānu uzglabāšanai vēlams izmantot koka traukus. Pirms uzglabāšanas no sakņaugiem noteikti jānoņem dzinumus un jāļauj atgriezumiem nožūt. Lai radītu optimālus apstākļus, uz konteinera dibena uzklājiet zāģu skaidu vai salmu kārtu un pēc tam dārzeņus saklājiet vienā slānī, pārliecinoties, ka tie nesaskaras.

Pirms sakņu dārzeņu novietošanas uzglabāšanā ieteicams tos novākt, pirms temperatūra nokrītas zem -4°C. Sakņu dārzeņus notīriet no augsnes, nemazgājot tos. Jānogriež arī virsotnes, saglabājot saknes neskartas. Sakņaugus ievietojiet smiltīs, kūdrā vai zāģu skaidās, izvairoties no to savstarpēja kontakta. Selerijas vislabāk uzglabāt, novietojot tās vertikāli ar saknēm mitrās smiltīs.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Sīpolu un ķiploku uzglabāšanai nepieciešama vēsa (0 °C līdz 10 °C) un sausa (līdz 60 % mitruma) vieta. Tos vislabāk uzglabāt svaigus sausā un neapkurināmā telpā, piemēram, skapī vai pagrabā. Pirms uzglabāšanas dārzeņi aptuveni divas nedēļas jāžāvē labi vēdināmā telpā. Pēc tam tos var sasiet vai ievietot tīklveida maisiņos un pakarināt. Optimālai sīpolu uzglabāšanai ieteicams izmantot tīklveida maisus, kas jānovieto uz statīva 15-20 cm virs grīdas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment