Kā pareizi uzglabāt pupiņas ziemā: bez pelējuma un kukaiņiem

Pupiņas ir svarīgs olbaltumvielu avots un pamatbarība visā pasaulē. Tās pievieno daudziem ēdieniem, izmanto salātos un zupās. Tās ir ļoti noderīgas, un tās ieteicams ēst visu gadu.

Pastāstīsim, kā pareizi uzglabāt pupiņas, lai tajās nebūtu kukaiņu un pelējuma.

Kā uzglabāt konservētas pupiņas

Pupiņām ir ilgs glabāšanas laiks, un, ja ievērosiet svarīgus noteikumus, tās kļūs par vērtīgu un nekaitīgu pārtikas produktu. Pupiņas parasti uzglabā konservētas, sausas vai saldētas.

Konservētas pupiņas skārda vai stikla burkās jāuzglabā vēsā, tumšā vietā. Optimālais derīguma termiņš ir 1 gads vai tik ilgi, cik norādīts uz ražotāja etiķetes.

Pēc burkas atvēršanas uzglabāšanu var veikt divējādi:

Pupiņas ievietojiet hermētiskā traukā un ievietojiet ledusskapī. Derīguma termiņš ir 3-4 dienas.

Ja zināt, ka tuvākajās dienās neko negatavosiet no pupiņām, ievietojiet tās hermētiskā traukā vai saldētavas maisiņā un nogādājiet saldētavā. Derīguma termiņš ir 1-2 mēneši.

Kā uzglabāt žāvētas pupiņas

Žāvētas pupiņas var uzglabāt gadiem ilgi vēsā, tumšā un sausā vietā. Tāpat kā lielākā daļa ilgstošas uzglabāšanas pārtikas produktu, pupiņas ir jutīgas pret skābekli, gaismu, karstumu un mitrumu. Sausās pupiņās var savairoties grauzēji – kukaiņi, kas dēj olas pupiņu iekšienē un izraisa invāziju.

Lasi vēl: Franču klasika: garda “Slinkā žuljēna” recepte

Sausās pupiņas var uzglabāt saldētavā maisiņā vai hermētiskā traukā. Saldējot pupiņas, kukaiņi iet bojā un tiek novērsta to bojāšanās. Žāvētas pupiņas saldētavā var uzglabāt ļoti ilgi.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment