Kā pārvērst Olivjē salātus par šedevru, pievienojot kādu no 4 slepenajām sastāvdaļām – visi viesi centīsies noskaidrot receptes noslēpumu

Drīz pienāks Ziemassvētki un Jaunais gads. Ir pienācis Olivjē salātu laiks. Jūs varat iztikt ar veco labi pazīstamo ēdiena versiju.

Vai arī varat to uzlabot, veicot nelielas korekcijas. Viesi, nogaršojuši “modernizētos” salātus, nekad neaizmirsīs to lielisko garšu.

Kā zināms, Olivjē sastāvā ir olas, majonēze, kartupeļi, gurķi, burkāni, zirņi, sīpoli, vārīta desa vai vārīta vistas gaļa. Ja pievienosi kādu no šefpavāres Jūlijas Arhipovas ieteiktajām sastāvdaļām, ēdienam piešķirsi jaunu – neaizmirstamu – garšu.

Sēnes

Principā var izmantot jebkuras sēnes, bet ideāls variants ir baravikas vai gailenes. Sēnes noteikti vajadzētu apcept sviestā un pēc tam, ļaujot atdzist, pievienojiet salātiem kā beidzamo sastāvdaļu.  Starp citu, arī šampinjoni nodrošinās Olivjē “atjauninātu” garšu. Tos nepieciešams sagriezt lielos gabalos un apcept uz lielas uguns.

Āboli

Nomizo ābolu mizu un sarīvē uz vidējas vai lielas rīves. Lielai salātu bļodai vajadzēs vidēja izmēra veselu ābolu vai divus nelielus. Viesi neuzminēs, kāpēc jūsu Olivjē ir tik garšīgs kā jebkad. Tas, vai pastāstīt viņiem par šo triku, ir atkarīgs no jums.

Svaigi gurķi

Pievienojiet salātiem svaigu gurķi, bet nedomājiet, ka tas aizstās marinētus gurķus. Uz diviem marinētiem gurķiem vajag pievienot vienu svaigu gurķi. Garša patīkami pārsteigs tos, kurus pacienāsiet ar ēdienu. Viņi sapratīs, ka kaut kas ir mainījies, bet tikai jūs zināt noslēpumu.

Ķiploki un siers

Piedāvājums tiem, kuri Jaunajā gadā negaida intensīvas romantiskas kaislības, un viesiem ir liberāla attieksme pret šiem produktiem. Proporcija uz trim olām – viena saspiesta ķiploka daiviņa. Runājot par sieru, vajag cietu, asu sieru, bet nelielos daudzumos – pietiek ar 2-3 ēdamkarotēm rīvēta siera.

 

 

 

 

Leave a Comment