Kā pašam pagatavot kartupeļu ēdienus kā restorānā

Gatavo kā šefpavārs – tie ir ne tikai vārdi vai aicinājums uz darbību, bet realitāte. Atmet domu par kulinārijas kursu apmeklēšanu, tev tie nav vajadzīgi.

Vien kripatiņa talanta, nedaudz prasmes un liela vēlme pilnveidot savas spējas padarīs tevi par īstu pavārmākslas meistaru, kas mājās spēs uzburt tikpat gardus ēdienus kā restorānā!

Ak jā, gandrīz aizmirsām: lai to panāktu, tev jāievēro arī slavenu kulinārijas profesionāļu ieteikumi. Viens no labākajiem skolotājiem šajā jomā ir pasaulē plaši pazīstamais britu šefpavārs Džeimijs Olivers.

Jau astoņu gadu vecumā Džeimijs tik ļoti iemīlēja gatavošanas procesu, ka stingri nolēma savu  tālāko izglītību, profesiju un dzīvi saistīt ar ēdienu gatavošanu. Tagad viņš ir ne tikai šefpavārs un restorānu īpašnieks, bet arī populāru pavārgrāmatu autors un TV kulinārijas šovu vadītājs, kurš iedvesmo miljoniem cilvēku radīt gastronomiskus šedevrus.

Lūk, viņa recepšu izlase, kas parastus kartupeļus pārvērtīs par īstu dievu ēdienu!

Džeimija padoms, kā pareizi izcept kartupeļus

Pirms sāc taisīt maltīti, sagatavo vissvarīgāko sastāvdaļu – kartupeļus. Tā tikai šķiet, ka izcept tupenīšus ir vienkāršāk par vienkāršu. Ne tuvu ne visi zina, kā to izdarīt pareizi. Džeimijs atklāj noslēpumu, kā panākt, lai tavi ceptie kartupeļi būtu ideāli mīksti un saglabātu formu.

Pagatavošana

Iestati cepeškrāsns temperatūru uz 200 °C.

Nomazgā kartupeļus un rūpīgi nosusini tos ar papīra dvieļiem.

Katru bumbuli sadursti ar dakšiņu un nedaudz apslaki ar olīveļļu. Kartupeļus liec bļodā, pievieno garšvielas pēc garšas un samaisi.

Izvieto visus kartupeļus cepešpannā. Liec cepeškrāsnī uz 60 minūtēm.

Šādi gatavoti kartupeļi vienmēr izdodas mīksti iekšpusē, ar brīnišķīgu kraukšķīgu garoziņu. Ļauj tupenīšiem atdzist, pirms izmanto tos nākamo ēdienu pagatavošanai.

Ar sieru un tomātu mērci pildīti kartupeļi

Šī, iespējams, ir vienkāršākā kartupeļu pagatavošanas recepte. Džeimijs iesaka pasniegt šādus kartupeļus kā pamatēdienu ģimenes vakariņām. Šis variants arī būs lielisks gastronomisks prieks, ja pie tevis bieži ciemojas radinieki un draugi.

Sastāvdaļas:

2-4 kartupeļi;

400 grami konservētu tomātu;

100 grami cietā siera;

1–2 ēdamkarotes olīveļļas;

2 ķiploka daiviņas;

1-2 pušķīši bazilika;

Sāls, pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Izcep kartupeļus saskaņā ar iepriekš minēto recepti.

Sasmalcini ķiploku daiviņas. Apcep tās olīveļļā. Sasmalcini baziliku. Pievieno garšaugus un tomātus pannā ar ķiplokiem. Tomātus rūpīgi sasmalcini ar virtuves lāpstiņu. Pievieno garšvielas pēc garšas.

Uzkarsē maisījumu pannā līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam noņem to no uguns.

Maisījumu izkās caur sietu un atkal uzvāri. Pēc tam vāri uz lēnas uguns vēl 5 minūtes.

Pārgriez kartupeļus uz pusēm. Izveido dobumu katras ka pusītes centrā un iepildi dobumos maisījumu. Sarīvē sieru. Apkaisi ar to kartupeļu pusītes.

Izvieto kartupeļu pusītes uz cepešpannas. Liec cepeškrāsnī, uzkarsējot to līdz 180°C. Cep tik ilgi, lai siers izkustu.

Pēc vēlēšanās gatavo ēdienu vari dekorēt ar zaļumiem. Pasniedz kopā ar aromātisku gaļu un viegliem salātiem.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu vēl 2 gardas kartupeļu receptes

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment