Kā pašam pagatavot kartupeļu ēdienus kā restorānā

Ar lasi un zirņiem pildīti kartupeļi

Bet šo ēdienu jau var droši nosaukt par izsmalcinātu. Ar to ir mazāk jānopūlas nekā ar cepšanu piedurknē, un arī garša ir daudz labāka. Zaļo zirnīšu un kūpināta laša pildījums ir ne tikai spilgts, bet arī visnotaļ oriģināls. Šī recepte ir lieliska izvēle svētku vakariņām.

Sastāvdaļas:

2-4 kartupeļi;

150 grami zaļo zirnīšu;

100 grami kūpināta laša;

100 grami siera;

2-3 ēdamkarotes dabīgā jogurta;

1 ķiploka daiviņa;

1 ēdamkarote olīveļļas;

1 pušķītis zaļo lociņu;

Sāls, pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Izcep kartupeļus saskaņā ar iepriekš minēto recepti.

Saspaidi zirnīšus, lai izveidotos biezenis.

Sasmalcini ķiplokus. Apcep tos eļļā. Pievieno pannā zirņu maisījumu un cep, līdz masa kļūst mīksta. Gatavošanas laikā vari pievienot nedaudz ūdens. Neaizmirsti pievienot arī garšvielas.

Ielej visu maisījumu blenderī. Rūpīgi samal.

Sarīvē sieru. Pievieno zirņu biezenim. Kārtīgi samaisi.

Sasmalcini lasi. Sajauc to ar zirņu biezeni.

Kartupeļos veic iegriezumus un piepildi tos ar biezeni.

Sasmalcini zaļos lociņus. Apkaisi ar tiem kartupeļus un pasniedz galdā.

Kas attiecas uz jogurtu, izmanto to mērces vietā, vienkārši pārlejot pāri kartupeļiem. Sātīgu kartupeļu un viegla jogurta kombinācija ir izcili piemērots risinājums. Kāpēc gan padarīt ēdienu “smagāku”, izmantojot asu mērci?

Ar ķiplokiem pildīti kartupeļi

Bija periods, kad ķiploki bija praktiski izzuduši no ēdienu receptēm. Viss, protams, smaržas dēļ. Bet tagad atkal ir parādījusies tendence ķiplokus izmantot gaļas, kartupeļu vai mērču gatavošanā. Pat tādi slaveni pavāri kā Džeimijs nespēj iedomāties nevienu ēdienu bez ķiploka daiviņas.

Sastāvdaļas:

1 kilograms kartupeļu;

50 mililitru olīveļļas;

6 ķiploka daiviņas;

sāls, pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Izcep kartupeļus saskaņā ar iepriekš minēto recepti;

Atdzesē bumbuļus un veic tajos iegriezumus.

Sasmalcini ķiploku daiviņas. Piepildi iegriezumus ar ķiploku masu.

Kartupeļus bagātīgi apslaki ar olīveļļu.

Pievieno garšvielas pēc garšas.

Cep cepeškrāsnī 15 minūtes 160 grādu temperatūrā.

Vienkārša un vienlaikus garšīga – tā var raksturot šo maltīti. Šī recepte kārtējo reizi apliecina, ka sātīgas un smeķīgas vakariņas var pagatavot, visu vakaru nepavadot pie plīts.

Pārsteidzoši ēdieni no parastām sastāvdaļām, bez sarežģītām tehnoloģijām vai ilgām stundām virtuvē, vakariņas pusstundas laikā – to visu palīdz īstenot šīs vienkāršās Džeimija Olivera receptes.

Un, lai gan kartupeļi jau ir galvenais garnīrs gandrīz katrā ēdienreizē, kas tev traucē padarīt tos vēl ēstgribu rosinošākus un garšīgākus? Ar šīm idejām ir vērts dalīties, vai ne?

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment