Kā pasargāt zemenes no kaitēm: pieredzējušu dārzkopju metode, ko var lietot pat tad, kad ogas ir izveidojušās

Laikā, kad zemeņu krūmi veido augļus, ir jāaizmirst par jebkādu “ķīmiju” lietošanu cīņā ar kaitēm.

 

Zemenēm, tāpat kā citiem augiem, piemetas dažādas kaites vairāku iemeslu dēļ, kas var būt saistīti ar vides apstākļiem, kaitēkļiem un audzēšanas praksi.

Piemēram,  nepiemēroti vides apstākļi, piemēram, pārlieku liels mitrums, sausums, nepiemērota temperatūra vai nepareizs augsnes pH līmenis, var vājināt augus un padarīt tos jutīgākus pret sl***ām un kaitēkļiem.

Zemenes bieži cieš no sēnīšu problēmām, piemēram, pelējuma, lapu plankumainības, puves un miltrasas. Sēnītes attīstās mitros un siltos apstākļos un var ātri izplatīties. Baktēriju sl***as, piemēram, bakterioze, var nopietni ietekmēt augu veselību un ražu.

Tāpat problēma ir  dažādi kaitēkļi, piemēram, laputis, ērces, vaboles un kāpuri, var bojāt zemeņu augus, barojoties ar to lapām, stumbriem un saknēm.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Nepareiza kopšana: Nepareiza laistīšana, mēslošana un augu kopšana var vājināt zemenes un padarīt tās uzņēmīgākas pret sli***ām un kaitēkļiem. Piemēram, pārāk bieža vai nepietiekama laistīšana var radīt stresu augiem.

Nepareiza šķirnes izvēle: Dažas zemeņu šķirnes ir izturīgākas pret noteiktām sl****ām un kaitēkļiem nekā citas. Nepiemērotas šķirnes izvēle var palielināt augu risku.

Lai samazinātu zemeņu sasl***nas risku, ir svarīgi ievērot labu augu kopšanas praksi, piemērotus audzēšanas apstākļus un, ja nepieciešams, izmantot  kaitēkļu kontroles līdzekļus.

Neticami kraukšķīgi un garšīgi marinēti gurķi, kas gatavoti plastmasas pudelē

Ko darīt

Jūsu iespēja ir dažādi biopreparāti. Šādi preparāti vislabāk pasargā zemenes no pelēkās puves.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment